Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dove’dan Rötuşsuz Güzelliğin Kitabı: Reimagine Beauty

Dove’dan Rötuşsuz Güzelliğin Kitabı: Reimagine Beauty

Dove, dünyanın dört bir yanından 60'ın üzerinde kadının yer aldığı rötuşlanmamış fotoğraflardan oluşan Reimagine Beauty ile orijinal olanın güzelliğine bir kez daha vurgu yapıyor.

Dove yaklaşık 20 yıldır, güzellik standartlarıyla mücadele eden yaratıcı kampanyalar yapıyor. Yeni kampanyasında Reimagine Beauty isimli kitabı tanıtarak bu mücadelenin henüz sona ermediğini gösteriyor.

Bu kitap, markanın ilerlemenin ve kalıcı zorlukların karmaşasını ortaya koyan bir araştırması sonucunda doğmuş. Bu araştırmaya göre kadınların yüzde 43’ü ve genç kızların yüzde 47’si medyada daha iyi temsil edildiğini belirtmiş. Ancak konu reklamlara geldiğinde, kadınların yüzde 73’ü hâlâ reklamların ulaşılamaz güzellik standartları oluşturduğuna inanıyor.

Yapay standartları değil, kendi benzersiz görünümünü kucakla

Reimagine Beauty; Dove, Getty Images ve yazar Emma Dabiri’nin ortak çalışması. Kitap özünde çeşitliliği ve özgünlüğü kutluyor. Atlas of Beauty projesiyle tanınan fotoğrafçı Mihaela Noroc, Reimagine Beauty için dünyanın dört bir yanından 60’ın üzerinde kadının yer aldığı rötuşlanmamış fotoğraflardan oluşan bir koleksiyon hazırlamış. Her fotoğrafa kişisel hikayeler eşlik ederek “güzelliğin özerkliğini” savunan güçlü bir anlatı yaratılmış.

Kitap, görsel etkisinin ötesinde daha büyük bir amaca da hizmet ediyor. Satıştan elde edilen tüm kâr, Dünya Kız Rehberler ve Kız İzciler Derneği’ni destekleyecek ve genç kadınları dünya çapında güçlendirme çabalarına katkıda bulunacak.

Dove daha önceki kampanyalarında olduğu gibi bu defa da güzelliğin herkese uyan tek bir kavram olmadığını ve gerçek güzelliğin yapay standartlara uymaktan ziyade benzersiz hikayelerimizi ve görünümlerimizi kucaklamakta yattığını hatırlatıyor.

Dove’dan Selülitli, Çatlaklı ve Kırışık Sabunlar

Dove Reklamlarında Yapay Zekâ Ürünü Modeller Kullanmayacak

Video Oyunları için Gerçekçi Kadın Karakterler

Görsel: Reimagine Beauty