Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doktorlar İçin Instagram

Doktorlar İçin Instagram

Figure 1, tıp alanında görülen vakaların uzmanlar tarafından tartışılmasına olanak sağlayan bir mobil platform.

Maalesef her hastalık hakkında farkındalık tıp dünyasında bile her uzman için eşit olmuyor. Üstelik bunun tek sebebi ihmal olmak zorunda değil, kimi zaman gerçekten doktorlar da dünya üzerinde çok nadir görünen belirti ve rahatsızlıklarla karşılaşabiliyor. Bu noktada dünyadaki örneklere ve o hastaların doktorlarına ulaşabilmek kritik, çevresinde şahit olanlar bilecektir.
Instagram gibi görsel içeriğin paylaşımını son derece yükselten sosyal ağlar kendi içinde kapalı toplulukların da buluşması trendine sebep oluyor. Figure1 da doktorların karşılaştıkları vakaları fotoğraf ve ayrıntılarıyla paylaştıkları bir mobil uygulama. Bu fotoğraf odaklı tıp bilgisi uygulama doktorlar için de hastalar için de belirti, hastalıkla ilgili ayrıntı ve tedavi konularında anında ulaşılabilen bir bilgi kaynağı.
https://www.youtube.com/watch?v=Jw3tmkmNMcE
Özellikle de kırık-çıkık, yara, ameliyat gerektirecek müdahalelerde kullanılan uygulama içinde tıp çalışanları fotoğrafları ilgili kelimelerle etiketliyor ve o duruma dair arama yapanların ulaşması sonucunda yorumlarda tartışılabiliyor. Gerekli yerleri mozaikleyen uygulama içinde daha sonra ulaşmak istediğiniz fotoğrafları işaretleyebiliyorsunuz.