Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dikkat Dağıtıcı Uygulamaları Bir Kenara Bırakın

Dikkat Dağıtıcı Uygulamaları Bir Kenara Bırakın

Sesli kitap şirketi Audible, Fold7 tarafından hazırlanan kampanyası ile zamanı daha verimli geçirmeye vurgu yaparak dikkat dağıtıcı uygulamaların yorucu etkisini gösteriyor.

Amazon çatısı altında hizmet veren Audible sesli kitaplar konusunda en geniş kütüphaneye sahip olan şirketler arasında yer alıyor. Audible’ın Fold7 imzalı reklam filmi bir yerlerde beklerken zaman geçirmek için kullanılan uygulamaların dikkat dağıtıcı ve gereksiz oluşuna dikkat çekiyor.

Sesli kitaplar daha sakin vakit geçirme fırsatı sunuyor

Telefonun dikkat dağıtıcı uygulamaları içinde kaybolma fikri ilk olarak Fold7 tarafından geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Mindful Moments kampanyası ile ortaya çıkmıştı. Audible bu sefer dikkat dağıtıcı ve zaman öldürücü uygulamaların yorucu etkisini yoğun bir tren istasyonunda treninin gelmesini bekleyen kadın üzerinden anlatıyor.

Simon Willows’un yönettiği reklam filmi dikkat dağıtıcı ortamlarda kişinin odağını ekstra dağıtan telefon uygulamalarına dikkat çekiyor. Oyunlar, haberler, gönderiler, potansiyel randevu adayları, “yummy” etiketi ile paylaşılan yemekler ve kediler. Farklı uygulamalar arasında geçiş yapan kadın bir süre sonra üst üst gelen bildirimlerden bunalıyor ve kulaklığı takıyor. Audible uygulamasına giren kadın David Tennant‘ın rahatlatıcı sesi ile rahatsız edici ve dikkat dağıtıcı uygulamaları geride bırakıyor.

Zamanı daha kaliteli geçirmek mümkün

Fold7’nin kurucusu ve CCO’su Ryan Newey gerçekleştirdikleri son kampanya ile bugünün ekrana takıntılı toplumunu göstermeye devam ettiklerini ve Audible’ın konumuna yeni bir soluk getirdiklerini ifade ediyor. Fold7 tarafından hazırlanan Mindful Moments kampanyasının devamı niteliğinde olan reklam filmi için günümüz toplumunu kültürel olarak yansıttığını belirtiyor.

Audible marka pazarlaması direktörü Matthew Parker ise kampanyalarının markanın zaman harcatan gereksiz uygulamalara göre daha zengin bir alternatif sunduğunu söylüyor. Uygulama sesli kitaplar ile zamanın verimli harcanabileceğini hatırlatıyor.

Audible, geçtiğimiz yıl SXSW’de hazırladığı aktivasyon ile Heads Will Roll isimli orijinal içeriğini tanıtmıştı. Orta Çağ temalı teverna kurarak sesli kitabın tanıtımını gerçekleştirmişti.

Künye

Müşteri: Audible
Ajans: Fold7
CCO: Ryan Newey
Yaratıcılar: David O’Brien, Chris Bennett
Prodüksiyon Başkanı: Michelle Hickey
iş Direktörü: Sarah Kay
Hesap Yöneticisi: Miles Woodford
Strateji: Marie Conley
Prodüksiyon Şirketi: Agile Films
Yönetmen: Simon Willows
Yapımcı: Tom Ford
DOP: James Blann
Editör: Mark Aarons
Post Prodüksiyon: Agile Studios
Ses Post Prodüksiyon: Phil Bolland / Factory

Görsel: YouTube