Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Strateji Nedir? (Türkçe)

Dijital Strateji Nedir? (Türkçe)

Geçtiğimiz günlerde Slideshare'de oldukça akıcı ve iyi hazırlanmış "What is digital strategy?" adlı sunumu görünce bu iyi içeriğin Türkçeleşmesi ve bizim dijital sektörümüzde de bir kaynak olarak yer alabilmesi için sunumu hazırlayan Julian ile iletişime geçtim. Julian'ın onay ve desteğiyle sunumu Melih Cılga müthiş bir çalışma ile Türkçe'ye uyarladı, uyarladı diyorum çünkü hem çeviri becerisi, hem de sektörel ifadelere hakimiyeti ile birebir bir çevirinin çok ötesinde bir çalışma ortaya çıkardı Melih.

Dijital Strateji Nedir?

Sunumun Yazarı Julian Cole Hakkında:
Aralarında Coca-Cola, glaceau vitamin water, Rockstar Games, Boost Mobile, Axe, Johnnie Walker, Baileys, Universal Music'in de bulunduğu bir çok uluslararası markanın dijital stratejilerini yöneten Julian Cole, BBH New York'ta Dijital Straetji Direktörü olarak çalşıyor. Boş zamanlarında dijital ve sokak sanatlarını bir araya getirecek projeler üzerinde çalışıyor. Son dönemde tasarım ve geliştirmesini gerçekleştirdiği özel projelerinden bazıları; L-DegreesThe Most Hated Website in the World ve Facebook Red Carded. Daha fazla bilgi için: By Julian Cole.

Sunumu Türkçleştiren Melih Cılga Hakkında:
Reklam ajanslarında, reklamveren tarafında ve pazar araştırma alanındaki farklı deneyimleriyle, 20 yıldır pazarlama iletişimi sektörünün içerisinde olan Melih Cılga, 1991’den 2005’e kadar çeşitli ajanslarda reklam yazarı ve stratejik planlamacı olarak görev yaptı. Ardından, pazar araştırmaları ve reklam araştırmaları sektörünün saygın kuruluşlarından Millward Brown’ın İstanbul ofisinde “Business Planning Consultant” olarak çalıştı; birçok marka için stratejik içgörü ve yaratıcı fikir optimizasyonu konularında danışmanlık yaptı. Son beş yıldır, kurucusu olduğu İçerik Stratejileri Danışmanlık Hizmetleri firması bünyesinde marka stratejisti olarak çalışıyor, reklamveren firmalara ve reklam ajanslarına proje bazlı hizmet veriyor. Bir yandan da çeşitli kurumlarda eğitimler, seminerler vermeyi sürdürüyor.