Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Derin Düşüncelerin Yoldaşı: Twizzlers

Derin Düşüncelerin Yoldaşı: Twizzlers

Hershey markası Twizzlers için hazırlanan 30 saniyelik üç reklam filmi derin düşüncelere dalmış kişilerin iç dünyalarındaki sorunları yansıtıyor.

Droga5, Hershey markası Twizzlers için 30 saniyelik üç reklam filmi yayınladı. Derin düşüncelere dalınıp uzaklara bakılan anların canlandırıldığı reklam filmleri sahnelerin aksine absürt sorunları içeriyor. Chew on it (Özenle düşün) sloganı ile çekilen reklam serisi hiç olmadık durumlarda akla gelmeyecek sıkıntıları olan insanların iç dünyalarını yansıtıyor.

Cold Case (Çözülmemiş Vaka) reklam filminde cinayet mahallinde vakayı çözmeye çalışıyormuş gibi duran bir polisi görüyoruz. Vakanın çözümü için uzaklara bakan adam bir çözüm yolu olmalı diye düşüncelere dalmışken akla gelen tek şey cinayeti çözmek için düşündüğü oluyor. Olayın geçtiği ormanda derin düşüncelere dalmış Twizzlers çiğneyen polisin asıl dert ettiği konu ise akşam doğum gününde bulunmasını istemediği kişiyi davet etmekten nasıl sıyrılabileceği oluyor.

Only the Road Knows (Sadece yol biliyor) adlı bir diğer reklamda orta yaşlarda bir adam yolculuk sırasında uzun uzun dışarılara bakıyor. Düşünceli bir şekilde Twizzlers çiğneyen adamın pek çok derdi varmış gibi gözükebilir ama aslında o gençliğinde içinde ukte kalmış bir sorunun cevabını bulmaya çalışıyor. “Acaba kaykay öğrenmeye başlamak için çok mu geç kaldım?”

Second Thoughts (İkinci Düşünce) reklamında ise düğünden önce son anlarını yaşayan bir gelinin kaldığı ikileme ve heyecanına şahit oluyoruz. Ancak yaşanan gerilim ve heyecan düğün yüzünden değil iş ile ilgili bir mailden dolayı. “Acaba mailde çok fazla mı ünlem işareti kullandım?”

Twizzlers aromasına uygun mizah

Droga5 grup yaratıcı direktörü Brandon Pierce reklam filmlerinin Twizzlers’ın kendinden doğduğunu söylüyor. Çok fazla şeker bulundurmayan, buğday unu içeren ve uzun yolculuklarda erimeyen bu şekerler, hayal güçleriyle baş başa kalan insanlar için atıştırmalık uygun bir yiyecek olarak görülüyor.

İç monologlar içeren reklam filmlerinin yönetmenliğini Kristoffer Borgli gerçekleştirdi. Yumuşak kamera hareketlerinin ve uzun sekansların olduğu reklam filmleri izleyiciyi oyuncunun iç dünyasına sürüklerken Twizzlers çiğneyen oyuncuların gerginliğinin sebebinin tahmin edilenden daha farklı ve ilginç olması filmleri eğlenceli kılıyor. Pierce yapılan bu ince mizahın reklam filmlerinde iyi çalıştığını, Twizzlers meyve aromalı lezzetlerinin kafalarda iyi bir şekilde canlandığını düşünüyor.

Künye

Müşteri: Twizzlers/Hershey
CCO : Jill Baskin
Genel Müdür: Chuck Raup
Ajans: Droga5 NY
Yaratıcı Başkan: David Droga
CCO: Neil Heymann
Kıdemli Metin Yazarı: Daniel Litzow
Metin Yazarı: Caroline Ekrem,  Evan Barkoff
Sanat Yönetmeni: Castro Desroches
kıdemli Proje Yöneticisi: Lara Yegenoglu
İdari Yapımcı: Mike Hasinoff
Yapımcı: Sophie Paton
Prodüksiyon Şirketi: Furlined
Yönetmen: Kristoffer Borgli
DOP: Sam Eley
İdari Yapımcı: Jay Wakefield
Yapımcı: Darrin Ball
Editör: Arcade – Dave Anderson
Post Prodüksiyon: MPC, Color Collective
Renklendirme: Alex Bickel
Ses: Wave Studios

Görsel: Youtube