Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Channel 4, Humans’ın Arızalı Sentetik İnsanlarını Geri Çağırıyor

Channel 4, Humans’ın Arızalı Sentetik İnsanlarını Geri Çağırıyor

Channel 4, Humans dizisinin 2. sezonu için hazırladığı kampanya ile ilk sezon problem çıkararak kullanıcıların canını sıkan sentetik insanları geri iade etmeye çağırıyor.

Humans, Channel 4’un aslında programlandıkları komutlar dışına çıkmamaları gerekirken bir takım teknik aksaklıklardan ötürü bazı modelleri tıpkı insanlar gibi duygu ve düşüncelere sahip olan robotları konu alan dizisi.

Londra’da geçen dizide “sentetik insan” olarak tanımlanan robotlar, kurgusal teknoloji şirketi Persona Synthetics tarafından üretiliyor. Dizinin ilk sezonu, Persona Synthetics tarafından açılan sahte pop-up mağaza ve izleyenlere gerçekten sentetik insan mı üretiyorlar diye derin düşüncelere salan The New Generation reklamlamıyla duyurmuştu.

Channel 4, ikinci sezonun başlangıcı ise evde ya da çalışma hayatında insanlara yardımcı olmak için üretilen fakat yalnızca insanlara özgü olması gereken bazı davranışlar gösteren “teknik arızalı” ürünleri geri çağırdığı şeklinde bir kampanya düzenleyerek “Synths” olarak adlandırılan sentetik insanları geri çağırıyor.

Kampanya, 4Creative ile hazırlandı. Geri iade sürecindeki detayları içeren Persona Synthetics’e ait Product Safety Recall internet sitesi açıldı ve iade talebiyle başvuran kişilerle görüşme yapabilmek için Facebook Creative Shop işbirliğiyle yalnızca eğlence amaçlı bir Messenger botu yaratıldı. Müşteri hizmetlerinin yanı sıra kampanya için kamyonetler Persona Synthetics markasına ait logo ve görsellerle giydirilerek Londra’dan Glasgow’a kadar tüm Birleşik Krallıkta, bozuk Synth’leri teslim almak için dolaştı.

Channel 4’un kayıtlı üyelerine Synth’lerini teslim etmeleri gerektiğini yazan bir e-posta gönderildi ve kullanıcılar ürünlerin güvenlik nedeniyle geri çağırıldığını belirten eBay sayfasına davet edildi. Channel 4 bununla da yetinmedi ve New Scientist dergisiyle bir araya gelerek Persona Synthetics’den bir konuşmacı ve komedyen Paul Chowdhry arasında gerçekleşen bir röportaj ayarladı.

Ekim ayı içinde 2. sezonuyla izleyicilerle buluşacak olan Humans, Amerika’da Breaking Bad, The Walking Dead gibi kaliteli yapımlara imza atan televizyon kanalı AMC tarafından yayınlanacak.

Glasgow’daki Persona Synthetics kamyonu:

Manchester’daki Persona Synthetics kamyonu:

Künye:

Müşteri: Channel 4
Başlık: “Persona Synthetics – Attention! Product Recall”
Ajans: 4Creative
Üst Yaratıcı Yönetmenler: Chris Bovill, John Allison
Prodüktör: Shananne Lane
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Jim Chambers
Yaratıcı Ekip: Tom Espezel-Bentley, Nina Beyers
Yönetmen: Alex Boutell
Kıdemli Dijital Prodüktör: Christos Savvides
Proje Yöneticisi: Olivia Emmerson
Tasarımcılar: Aimi Awang, Jacob Vanderkar, Chris Rice
Görüntü Yönetmeni: Matt Fox
Editör: Nick Allix / The Playroom

Görsel: YouTube