Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
David Beckham’ın Dövmeleri Şiddet Hikayeleri Anlatıyor

David Beckham’ın Dövmeleri Şiddet Hikayeleri Anlatıyor

UNICEF UK için hazırlanan filmde David Beckham'ın dövmeleri canlanarak istismarın çocuklarda bıraktığı kalıcı izleri vurguluyor.

UNICEF’in iyi niyet elçilerinden David Beckham, #ENDviolence kampanyası çerçevesinde UNICEF UK için hazırlanan ve pazartesi yayına giren filmle gündemde. Bu filmde David Beckham’ın vücudu bir tuval olarak kullanılmış, dövmeleri ise filmin mesajını aktaran birer araç. Zira bu seferki dövmeler alıştığımız Beckham dövmeleri değil; çocuk istismarı ve şiddet hikayeleri anlatan canlandırmalar.

Canlandırma stüdyosu BlindPig tarafından hazırlanan 60 saniyelik film; karanlık bir arka planda Beckham’ın sırtıyla açılıyor ve hemen sonrasında kamera Beckham’ın vücudunun çeşitli yerlerinde dövmeler üzerinde yakın plan dolaşmaya başlıyor. “Violence marks forever / Şiddet sonsuza kadar iz bırakır.” yazan bir dövmeden sonra farklı dövmeler farklı canlandırmalarla başka başka istismar hikayeleri anlatıyor. Ağlayan, azarlanan ya da şiddet gören çocuklar, öğretmen baskısı, akran zorbalığı, sanal taciz… Hepsi etkileyici görseller eşliğinde izleyicilere sunuluyor. Film David Beckham’ın sesinden verilen şiddeti bitirme çağrısıyla sonlanıyor.

Filmin bana göre en etkileyici yanı müziği. Bildiğimiz Rock-A-Bye Baby ninnisinin daha karanlık ve biraz ürpertici bir versiyonu, filmi destekleyen sesler (çocuk ağlaması, azar, kahkahalar vs.) ile bir araya gelerek tüyleri diken diken eden bir hava yaratmış.

Sosyal sorumluluk ve farkındalık kampanyalarında sporcu kullanımı da dövme kullanımı da yeni değil. Daha önce de Zlatan İbramovic dünyadaki açlık sorununa dikkat çekmek için tüm vücudunu dövmeyle kaplamıştı.

Künye:
Yaratıcı Ajans / Yapım Şirketi: BlindPig
Yaratıcı Yönetmen: Phil Oldham
Yönetmen: Jonas McQuiggin
Yapımcı: Kirsty Murray, Nic Sanchez
Tasarım ve Canlandırma: Tom Cardo-Moreno, Christine Peters, Mohamed Orekan & Jodie Lancaster
Ses Tasarım: Joe Worters
Post Prodüksiyon: Absolute Post
Renklendirme: Matt Turner
Montaj: Christian Lyndon

Görsel: YouTube