Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dans Etmekle Kaosun İlişkisini Anlatan Kısa Film

Dans Etmekle Kaosun İlişkisini Anlatan Kısa Film

Pieter Bruegel the Elder'ın üç tablosunun kullanıldığı sahnelerle "dancing mania" olayının yeniden yorumlanması üzerine bir kısa film.

Dancing Plague”, 1518 yılında Strazburglu bir kadının sokakta dans etmeye başlaması ve ona 1 hafta içinde 34, 1 ay içinde ise tam 400 kişinin katılmasıyla başlayan ve 1 ay boyunca durmaksızın dans etmeleri sonucunda kalp krizi gibi çeşitli rahatsızlıklardan dolayı hayata veda ettikleri “dancing mania”dan esinlenerek ortaya çıktı.

13 yılı aşkın bir süredir birlikte çalışan Diego Agulló ve Jorge Ruiz Abánade, bu kısa film için Pieter Bruegel the Elder’ın karmaşayı anlatan The Tower of Babel (1563), The Fight Between Carnival and Lent (1559), The Triumph of Death (1562) adlı 3 eserini uygun gördü ve bu unutulmaz 3 tablonun arka fonda yer aldığı sahnelere kısa bir senaryo yazıldı.

Dancing Plague’de dansın kontrol edilemeyen kaotik olaylarla yakın akrabalığını, birden bire ortaya çıkıp yapılan işleri etkilemesini, aynı zamanda sosyal bozukluğa ve yıkıma sebep olmasını ancak, bu arada garip bir şekilde neşeli ve eğlenceli olması irdeleniyor.

Şimdilik fragmanı yayınlanan kısa filmin yayın tarihi ise henüz açıklanmadı.

Görsel: Diego Agulló, Vimeo