Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daha Sosyal Çalışma Alanları için Bir Çeşit Airbnb: Setting

Daha Sosyal Çalışma Alanları için Bir Çeşit Airbnb: Setting

Setting, evden çalışanları insan içine karıştıracak.

Evden çalışanların sayısı hem dünyada hem de Türkiye’de her geçen gün artıyor. Evimizde, dizüstü bilgisayarımızı kucağımıza alıp, pofuduk kanepemizde yaylım yaylım çalışmak her ne kadar rahat olsa da, bir taraftan da bizi yalnızlığa ittiği bir gerçek. İnsan arada arka masaya laf atmak, yanındakiyle didişmek istemiyor değil! (Hatta Hoffice İstanbul‘u da bu nedenlerle kurduk)

Johnathan Teh, Alexander Schulze ve Nadine Achilles ortaklığında hayata geçirilen Setting, aynı dili konuştuğumuz insanlarla aynı çatıyı paylaşabileceğimiz daha sosyal mekan alternatifleri sunuyor; tabii fazladan odası, alanı ya da bir masası olan ofislere de ekstra gelir kapısı. Setting, fazladan yeri olanlarla, o fazladan yerlere ihtiyacı olanları kavuşturan bir çeşit çöpçatanlık platformu, kendileri verdikleri hizmeti “Çalışma alanları için Airbnb” olarak tanımlıyor.

Setting’te fiyatlar seçtiğiniz yer ve zamana bağlı olarak değişiyor. Sunulan hizmet sadece tek tabanca çalışanları kapsamıyor; düşük frekansta bir araya gelmeleri yeterli olan ya da seyahatlerinde kısa dönemli bir çalışma mekanına ihtiyaç duyan grupların faydalanabileceği seçenekler de bulunabiliyor.

Evet, yeterince güzel şey anlattıysam şimdi geleyim kötü habere: Setting şimdilik sadece Berlin’de var. Ancak büyüyüp, potansiyeli olan başka şehirler arayışına girmiş bile.

Hatırlarsanız, daha önce de benzer bir uygulama olan Loosecubes’la tanışmıştık.

Görsel; setting