Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini değiştirerek birlikte kuvvet doğuran bir oluşum olan Crowd Up‘ın ilk etkinliği 16 Nisan’da İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşti. Girişimcilik ekosistemi üzerinde panel ve sunumların yanı sıra Gram Games’in oyun alanı, çocukların kod bilgilerini sergileri Coder Dojo’nun ve açık alandaki yoganın yanı sıra 20 girişim katılımcılara kendilerini tanıtma fırsatı yakalamıştı. Bu 20 girişimden en çok oy alan 10 isim ise öğleden sonra kendilerini konferans salonunda tanıtma fırsatı yakaladı.
Garaj, Be Union, İTÜ Çekirdek ve Kolektif House‘un organizatörlüğünde gerçeğe dönüşen Crowd Up‘ta sunuma kalan 10 girişimi inceliyoruz:
Clapper
Sinema ve televizyon izleyicilerinin seyir halindeyken sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan Clapper, yayınlanan içerikle izleyici arasında köprü olmayı hedefleyen bir sosyal ağ.
Ev ve ofis arama sürecinin ilk ve belki de en sancılı aşamasına çözüm üreten Evbana, emlak siteleri ve emlakçılar arasında mekik dokumak yerine, talebinizi ve beklentilerinizi aktararak emlakçıların size ulaşmasını sağlayan bir platform. Siz evi değil, ev sizi arıyor.
Her çözünürlükteki ekran boyutuyla uyumlu oyun geliştirmeyi sağlayan Gamelooper, kod bilgisine ihtiyaç duymadan sürükle bırak mekanikleriyle herkes mobil oyun geliştirmesini sağlıyor. Teknik bilgiyi bir kenara bırakan ekip yaratıcılığı öne çıkararak uygulama geliştirmek için uygun ortamı sunuyor.
Hand2Heart
Kolektif House’da düzenlenen Borderless Hack‘in birinci ekibi Hand2Heart, Suriyeli mülteci kadınların el işi ürünlerini toplayan ve ürünlerin hikayeleriyle birlikte satış sürecini yöneten bir girişim. Alıcılarla üretkenler arasında köprü olarak mülteci kadınlara bir gelir modeli üretiyorlar.
Aynı gün içinde teslim ve çevrim içi takip özellikleriyle Kuryele, hızlı ve güvenilir kurye hizmeti veriyor. Unutulmuş eşyaları veya yarının çok geç olabileceği önemli evrakları aynı gün içinde teslim etmesiyle fark yaratan Kuryele’de kurye oylama ve farklı araç modelleriyle hizmeti kişiselleştirebilme olanağı da sunuyor.
Ev ve ofislere talep üzerine kuaför, berber ve makyaj hizmeti veren Makasla, istediğiniz stilisti uygun olduğunuz zaman diliminde adresinize getiren, talep anında hizmet veren bir girişim.
Otizmli çocuklar için mobil oyunlar ve uygulamalar geliştiren Otsimo, hem çocukların hem de yetişkinlerin bu konu hakkında daha bilinçli hareket etmesini ve otizmli bireylerin topluma kazandırılmasını hedefliyor.
Elektrik tüketicilerinin kullanım profillerini analiz ederek onlara tedarikçiyi ve teklifi sunan çevrim içi karşılaştırma platformu Seçelektrik, enerji sektöründeki tecrübelerinden faydalanarak enerji tüketimini herkesin optimal düzeye indirmesine yardımcı oluyor.
Ajanslar ve sosyal medya fenomenleri arasında bağ kuran girişim SocialFamous, dijital pazarlama ve iletişim konusunda çözümler üretiyor. Fenomenlerle birlikte çalışmak isteyen ajanslara portfolyolar sunuyor ve raporlama, eleme gibi konularda her iki taraf için de sorunsuz bir süreç tasarlıyor.
Sosyal medya fenomenleriyle birlikte reklam kampanyaları düzenlemek isteyenleri bir araya getiren ViralKing, iki taraf arasında iletişim kurarak etkili pazarlama çözümler sunuyor.
Görsel: Crowd Up