Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklara 3 Boyutlu Baskı Teknolojisini Öğreten Hikaye Kitabı

Çocuklara 3 Boyutlu Baskı Teknolojisini Öğreten Hikaye Kitabı

Çocuklara 3 boyutlu baskı teknolojisini öğreten hikaye kitabı bittiğinde kitaptaki karakterleri basmaya da izin veriyor.

3 boyutlu baskı teknolojisinin neleri değiştirebileceğinden fırsat buldukça bahsediyoruz, herhalde en önemli özellikleri var olanla yetinmek zorunda bırakmaması, var olanı hackleyebilmesi, kişiye özel olmaya katkısı ve hayalgücünden beslenmesi. Hayalgücü deyince akla ne geliyor? Elbette çocuklar!

Leo The Maker Prince de çocuklara 3 boyutlu baskı teknolojisini tatlı bir yolla anlatan, onlara basmayı öğreten ve sonunda da karakteri basabilmelerini sağlayan bir hikaye kitabı projesi.

Yazar ve illüstratör Carla Diana tarafından hazırlanan kitapta Brooklyn’de LEO karakteriyle birlikte yürüyen kızın hikayesini anlatıyor. LEO, hikayedeki karakterin çizdiği herhangi bir şeyi 3 boyutlu baskı ile gerçeğe dönüştürebilen bir robot. Okuyucu kitapta bu robotun bozulmuş parçaları nasıl tamir edebileceğinden, hiç olmayan bir parçayı nasıl üretebileceğine kadar tüm süreçleri öğreniyor. Bu yaratıcılıktan ilham alan çocuk okuyucu kitaptan karakter ve obejeleri indirip kendisine basabiliyor bunu da Thingiverse aracılığıyla yapıyor.