Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar için Rubik Küpü: Ayı Ozo

Çocuklar için Rubik Küpü: Ayı Ozo

Genellikle yetişkinler için bile karmaşık bir yapısı olan küpü basitleştirerek Ozo doğdu.

Kabul etmemiz gereken bir gerçek var ki Rubik Küpü‘nü çözebilmek pek de kolay bir şey değil. Onca renkten, minik kareden ve düzlemden bahsediyoruz. Ve birini hareket ettirdiğinizde aslında hepsi hareket ediyor. Beyin egzersizi için harika bir teknik olsa çocukların kullanabileceği bir şey olmadığı aşikar.

Endüstriyel tasarımcı Emmanuel Carrillo, bu farklılıktan beslenerek yeni bir kubik küpü tasarladı. Her yüzünde 9 kareden 6 yüzlü küp yerine sadeleştirip 2×3 karelik tek bir düzlem tasarladı. Böylece hem daha basit hem de çocuklar tarafından kullanılabilir hale geldi. Tasarımını sıradan küplerle oluşturmak yerine biraz daha boyut ve derinlik katarak tasarımcı Ozo 1x2x3 Puzzle Bear‘a son halini verdi.

3 Boyutlu yazıcıyla yapılan bu küpe herkesin ulaşabilmesini ve dileyen herkesin rahatça yapabilmesini amaçlamış Carrillo. Bu nedenle dosyanın tasarım dökümanlarını da paylaşarak kullanıma açıyor. Ozo’nun geliştirme aşamasında birbirine bağlı parçalar yerine bağımsız ve monte edilen parçalar kullandığı için de herhangi bir 3B yazıcı bu yükün altından kalkabiliyor.

Görsel; Ozo Bear