Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tuvalete Ne Zaman Gitmeniz Gerektiğini Söyleyen Giyilebilir Cihaz

Tuvalete Ne Zaman Gitmeniz Gerektiğini Söyleyen Giyilebilir Cihaz

Sağlık sorunları nedeniyle tuvalete gitme sıkıntısı yaşayanlar için hayat kurtarıcı özelliğe sahip D-Free bağırsak hareketlerinizi takip eden teknolojiye sahip.

Tuvalete ne zaman gideceğimizi kestiremeyecek kadar mı aptallaştık da bu hizmeti verdiğini iddia eden giyilebilir cihazlarla karşılaşıyoruz, diyebilirsiniz. Hakkınız var; fakat görünüşe göre girişimi başlatanlar bizim göremediğimiz bir sıkıntıyı tespit edip bunu çözmek amacıyla böyle bir işe girişmiş. 

Tanıtım videosunda vakalar pek detaylanmamışsa da; bağırsak hareketlerinizi takip eden D Free çeşitli sağlık sorunları nedeniyle tuvalete gitme zamanlarını kestiremeyenler için geliştirilmiş. 

Akıllı telefonunuzla iletişimde olan cihazı karnınıza giydiğinizde cihazda bulunan sensörler bağırsak hareketlerinizi takip ediyor. Zamanla yaşam tarzınıza daha hakim olan cihaz, tuvalet ihtiyacınızın geldiğini yaklaşık on dakika içinde telefonunuza bildiriyor.

California’da bulunan Japon girişim Triple W, cihaz adına Mayıs ayında Indiegogo gibi kitlesel fonlama kampanyası başlatmayı planlıyor. Aralık ayında ABD ve Japonya’da ürünü piyasaya sürmek ise bir sonraki hedefleri arasında. Cihazın da şimdilik 200 dolara satılması düşünülüyor. 

Görsel; Youtube