Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar Bu Uygulamayla İnsan Anatomisini Keşfediyor

Çocuklar Bu Uygulamayla İnsan Anatomisini Keşfediyor

Tinybop çocuklara insan vücudundaki organların ve sistemlerin nasıl çalıştığını eşsiz tasarımıyla anlatıyor.

Tinybop tarafından geliştirilen The Human Body, çocuklara insan anatomisini en ince ayrıntısına kadar anlatan ve organların nasıl çalıştığını gösteren muhteşem bir tasarıma sahip mobil uygulamanın ismi.

Tasarım bir şeyleri keşfetmemiz için bize içgüdüsel olarak yol gösteren bir şey ve bazen bu metinlerden çok daha etkili olabiliyor. Bu yüzden de tasarım çocuklara ithaf eden ve onların öğrenimini kolaylaştıran ögeler arasında önemli bir yer tutuyor.
New Yorklu tasarım stüdyosundaki sanatçılar ve geliştiriler tarafından tasarlanan eğitim uygulaması insan vücudunun içini çocuklara eğlenceli bir şekilde keşfettiriyor.
Çocuklara sindirim sistemi, sinir sistemi, limbik sistem hakkında tasarımının da yardımıyla detaylı bilgiler veren uygulama Tinybop içinde tüm sistemler transparan katmanlarla üst üste getirilebiliyor, herhangi birini kaldırıp geri koyabiliyorsunuz ya da yalnızca birkaçını yerleştirip onların nasıl çalıştığına bakabiliyorsunuz. Çocuklar uygulama içindeki insanın ağız bölgesine yiyecek bir şeyler getirerek organların onu nasıl sindirdiğini ve öğüttüğünü de oyun içinde görebiliyor.

Projenin kilit noktalarından ve yolda ilham veren ögelerinden biri de transparan biyoloji kitapları için çalışan illüstratör Kelli Anderson ile çalışmak olmuş. Uygulama geliştirilirken çocuklarla içiçe çalışılarak ilerlenmiş.