Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola Romanya’dan TV ve Twitter’ı Birlikte Yürüten Kampanya

Coca-Cola Romanya’dan TV ve Twitter’ı Birlikte Yürüten Kampanya

Coca-Cola Romanya için hayata geçirilen kampanya Let's Eat Togetler geleneksel ve sosyal medyayı bir arada kullanıyor.

Coca-Cola videonun ilk saniyelerinde kurguyu anında anlatabileceğiniz işlerle bile dünyanın neresinde olursa olsun kampanyalarında vaka videosu yaratılacak büyüklükte pozitif sonuçlar elde edebiliyor. Fikri ayrı, uygulamayı ayrı Türkiye’deki projelerde gördüğümüz işler dünyanın başka bir yerinde yine rekor geri dönüşlere sebep olabiliyor. Romanya’da hayata geçirilen Let’s Eat Together işi de öyle. Bu yıl Mart ayında TV ve Twitter’ı birlikte kullanan kampanyada önce ProTV’de TV izleyicilerinden geleneksel yemekleri ile ilgili tweet atmaları isteniyor, tweetler TV reklamında canlı olarak geçiyor.

Romanyalılar TV karşısında yalnız yemek yiyor, 10 kişiden 6’sı akşam yemeklerini ailesiyle ya da sevdikleriyle yiyebiliyor. Coca-Cola da Romanya halkını TV reklamları ile birlikte yemek yemeye davet ediyor.

Proje McCann/MRM Worldwide Romanya’ya ait.
MRM Worldwide ise tweetlerin düzenlenmesinden sorumlu, her reklam filminde 5-7 tweet gösteriliyor ve insanları Twitter’da etkileşime sürüklüyor. Ünlü bir şef de projeye dahil oluyor ve sürpriz yemekleri atılan tweetlerden seçiyor. Twitter fenomenleri ve bloggerlar attıkları tweetlerle birbirlerini birlikte akşam yemeği yemeye davet ediyor ve bir de karavan kuruluyor. Let’s Eat Together karavanı ülkede 7 şehri Nisan ayı içinde geziyor.
Romanya pazarında Coca-Cola’nın Twitter takipçisi %15 artmış ve sosyal medyada 1 milyon impression elde etmiş.