Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola’nın Fantastik Dörtlüsü

Coca-Cola’nın Fantastik Dörtlüsü

“Tek marka” stratejisiyle yola çıkan Coca-Cola; klasik Coca-Cola ve diğer düşük kalorili alt markalarını tek bir reklam kampanyasında birleştiriyor.

Alt markalarını ayrı ayrı pazarlamak yerine, tek reklamla 4 kuş vurmayı planlayan Coca-Cola, klasik ve diğer az şekerli ürünlerini reklamlarına hep beraber koyuyor. Böylelikle az şekerli ve şekersiz ürünlerinin de pazarlama bütçesi bir anlamda 2 katına çıkmış oluyor ve ürünler ana gemi Coca-Cola’nın kanatları altında yerlerini alıyorlar.

“Good things come in fours” (iyi şeyler dörder dörder gelir) sloganıyla yepyeni bir başlangıç yapan dörtlünün arasında çok da aşina olmadığımız bir tat var; Coca-Cola Life. Üründe, şeker yerine bitkisel bir tatlandırıcı olan stevia kullanılmış, ayrıca kafein ve kalori miktarı da oldukça düşük. İlk adımını Güney Amerika pazarında atan, 2015’te direksiyonu İngiltere ve Amerika’ya kıran ürün, Coca-Cola kırmızısından nasibini almamış yemyeşil kutusuyla, Coca-Cola’nın ana ürün ailesine kendini kabul ettirmiş olacak ki reklamlarda dörtlünün içinde yer alıyor.

Şekersiz Coca-Cola Zero’nun, klasik Coca-Cola’dan bir farkı olmadığı iletişimi tüm hızıyla devam ederken, üstüne bir de Coca-Coca Life’ın düşük kalorisi ve yeşil kutusuyla Coca-Cola ailesine katılması, markanın Coca-Cola Kırmızısının gücünü, düşük kalorili ürünlerine transfer etmek üzere attığı bir adım gibi.