Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cirque du Soleil’in Drone’lar ile Dansı: Sparked

Cirque du Soleil’in Drone’lar ile Dansı: Sparked

Kanadalı Sanat Topluluğu, ETH Zurich ile birlikte bir kısa filme imza attı.

Drone’lar günümüzü ve geleceğimizi yönlendirecek teknolojik sıçrama niteliğinde. Amazon, aldığı siparişleri drone’lar ile teslim ederek enerji ve iş gücü tasarrufu yapmayı planlarken giyilebilir drone’lar ise selfie’nizi çekmek için yanıp tutuşuyor. Bu insansız hava taşıtlarının yapabileceklerinin sınırı ise insanlığın hayal gücünün sınırları ile eş değer. Atom bombasından güneş gözlüğüne kadar her teknolojik ilerleme kullanım amacına göre değişkenlik gösterebiliyor. Drone’lar da bu merdivenin yeni bir basamağı. Teknolojiyle sanatı birleştirdiğinizde graffiti yapan drone’lardanmüziğe gönül vermiş drone’lara kadar uzanan bir yelpazeye sahip oluyoruz.

Sanatçı ruhlu drone’lara katılan son ekip ise Cirque du Soleil’in drone’ları oluyor. Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü ile ortak hazırlanan çalışmada drone’lar dijital koreograf eşliğinde kısa bir filmde rol aldı.

Koordinatları girip drone’lara nerede ne yapacaklarını belirleyip Enter tuşuna bastığınızda geri kalanı teknoloji yapıyor. İlk izlenim olarak böyle düşünebilirsiniz ancak her drone’un konumu saniyede 200 kez kontrol ediliyor. Herhangi bir görsel efekt de kullanılmadığı için gördüklerinizin tamamı o an o şekilde gerçekleşiyor.

Birinci video ile kısa filmi izleyebilirsiniz. İkincisi ise kamera arkası görüntülerinden oluşuyor.

Görsel; Youtube