Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cinsel Şiddeti Önlemek İçin Biz Ne Yapabiliriz?

Cinsel Şiddeti Önlemek İçin Biz Ne Yapabiliriz?

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, hazırladığı kampanyada cinsel şiddetin nasıl önüne geçilebileceğiyle ilgili önerilerinizi bekliyor.

Sokaktaki tacizlerden sanal tacizlere, tecavüzlere kadar uzanıp, beraatlerle son bulan cinsel şiddetin yeteri kadar konuşulamadığı bir gerçek. Türkiye’nin en büyük toplumsal sorunlarından olan cinsel şiddetle ilgili aslında yapabileceğimiz bir şey var: Bir araya gelmek ve sessiz kalmamak.

CŞMD’nin (Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği) cinsel şiddeti önlemek amacıyla hazırladığı, “Bunu Yapabiliriz” kampanyasının da amacı bu. Kampanya, cinsel şiddetle ilgili konuşulmayan her şeyin artık konuşulmasının önünü açmayı amaçlarken, insanları da bu konuda sessiz kalmayıp, hem hikayelerini hem de sorunun önüne nasıl geçilebileceğiyle ilgili önerilerini paylaşmaya teşvik ediyor.

1 yıl sürecek olan kampanyada isteyen herken #BunuYapabiliriz etiketi ile Twitter ve Facebook’ta ya da kampanyanın Tumblr sayfasında cinsel şiddetin nasıl önüne geçilebileceğiyle ilgili önerilerini paylaşabilecek.

Kampanya kapsamında bir de kartpostallar hazırlanmış. Şuralardan ulaşabileceğiniz kartpostalların arkasında bulunan kazıma alanlarında şiddeti önlemeye yönelik öneriler yer alıyor. Bu kartpostalları ve derneğin internet sitesinden de ulaşabileceğiniz “Şiddeti önlemek için 5 dakikada yapabileceğimiz 10 şey” başlıklı listeyi yaymak ve hayata geçirmek de yapabileceklerimiz arasında.

Görsel; cinselsiddetlemucadele