Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlara Borsa Grafiği

Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlara Borsa Grafiği

LifeStyles, borsadan esinlenen grafiklerin yer aldığı kampanyası ile cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların güncel verilerisini sunarken bu grafiklere oranla fiyatı sürekli güncellenen prezervatifler satıyor.

Avustralya Sağlık ve Refah Enstitüsü verilerine göre son on yılda Avustralya’da cinsel yolla bulaşan hastalıkların oranları önemli ölçüde arttı. 2008 yılı ile 2017 yılı arasında gonore enfeksiyonu kapan kişi sayısı üç katına çıkarken klamidya teşhisi konulan kişi sayısı beş katına çıktı. Prezervatif ve cinsel sağlık ürünleri satan Avustralyalı LifeStyles markası cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar hakkında farkındalık yaratmak için yaratıcı bir kampanyaya imza attı. Publicly Traded isimli kampanya için borsa benzeri bir site yaratan FCB/SIX, markanın ürünleri için dinamik çevrimiçi fiyatlandırma sunuyor.

Sürekli güncellenen grafikler hastalıklar hakkında farkındalık yaratıyor

Platform, cinsel yolla bulaşan altı ayrı enfeksiyonla ilgili gerçek zamanlı Google Search verilerini topluyor. STI Index (sexually transmitted infections / cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar) adı verilen bu pazarda; HIV, sifiliz (frengi), klamidya, uçuk, bel soğukluğu ve HPV yazılarak yapılan aramalar veri halinde toplanıyor. Bu havuza enfeksiyonun belirtileri arasında olan aramalar da dahil ediliyor. Örneğin “belsoğukluğu” araması ile birlikte “idrar yaparken ağrı” araması belsoğuklu grafiğini oluşturmak için kullanılan veri havuzunda bir araya geliyor.

Veriler tıpkı bir borsa grafiği gibi görselleştirilmelerle sunuluyor. Endeksteki anlık değişimlere göre 30’lu LifeStyles prezervatif paketinin fiyatı değişiyor. Bir grafikteki veri ne kadar yüksek olursa prezervatifin fiyatı o kadar düşük oluyor.

Güvenli seksin önemi konusunda farkındalık yaratmak isteyen LifeStyles bu mesajı anlamlı ve etkili bir şekilde ifade etmek için Publicly Traded kampanyasını gerçekleştiriyor. Bu sayede prezervatiflere sorunsuz ve rahat bir şekilde erişim sunma imkanı verirken cinsel yolla bulaşan hastalıklarla ilgili bilgilendirici bir içerik oluşturmuş oluyor. Kampanya için hazırlanan internet sitesinde grafikler sürekli güncelleniyor. Prezervatif fiyatları da bu verilerle ters orantılı olacak şekilde değişiyor.

Künye

Müşteri: LifeStyles
Ajans: FCB/SIX NY, USA
CCO: Ian Mackenzie
İdari Yaratıcı Yönetmen: Colin Craig
Metin Yazarı: Hemal Dhanjee
Sanat Yönetmeni: Ierullo
Tasarım: Ming Mikaeo
Kıdemli Strateji Uzamnı: Eli Ferrara
Başkan: Andrea Cook
EVP: Mish Fletcher
EVP: Fern Potter
SVP: Melanie Mitchem
Başkan Yardımcısı: Scott Sloggett
CTO: Jacob Ciesielski
Geliştiriciler: Luiz Costa, Heung Lee, Tony Valderrama, Chris Ghouchandra, Nataliya Vislyanska, Ashish Mistry, Suraj Patel
Düzenleme: Married to Giants
İdari Yapımcı: Julie Axell
Müzik ve Ses Tasarım: Grayson Matthews
Mühendis: Brian Bernard
Medya Ajansı: Theory Crew
Halka İlişkiler: Shannon Stephaniuk

Görsel: YouTube, publicly traded