Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çıkartmalarla Resim Yapmak

Çıkartmalarla Resim Yapmak

Çıkartmaları kolaj malzemesi olarak kullanan Noah Scalin, doğayla ilgili kompozisyonlar yaratıyor.

Sanatçı Noah Scalin, ticari olarak üretilen sıradan çıkartmaları kullanarak ABD’nin nesli tükenmiş kuş türlerinden, çiçeklere ve insan figürlerine uzanan çeşitli konularda kolaj resimler yaratıyor.

Nesli tükenmiş kuşlar arasında büyük dalıcı martı, fildişi gagalı ağaçkakan ve Bachman ötleğeni gibi türler göze çarpıyor. Scalin, çevreye duyarlı her sanatçının yaptığı üzere çalışmalarıyla insanları çevreye verdikleri zarar konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Çalışmalara uzaktan ve yakından bakmak apayrı bir deneyim sunuyor

Çalışmalarını paylaşırken, izleyiciye resimlerindeki kuşlar hakkında da hap bilgiler veriyor. Örneğin ötleğen hakkında şöyle demiş: “Bu, diğer 20 hayvan türüyle birlikte geçen yıl resmi olarak neslinin tükendiği ilan edilen Bachman Ötleğenidir.”

Sanatçı duygularını ve beklentilerini şöyle ifade etmiş: “Bugün insanlığın tehlikesinin uyarı işaretlerine uyanabilir miyiz? Bizim için de çok geç olmadan, toplumumuzun iklim değişikliği krizini önceliklendirmesi için ne yapmamız gerekiyor?”

Noah Scalin‘in çalışmalarını en ilginç kılan şey; doğa ve insan konulu tasvirlerin yakında bakıldığında, popüler kültür sembolleri taşıyan çıkartmalarla inşa edilmiş olduğunu fark etmek. Resimlere uzaktan bakmak kadar yakından bakıp çıkartmaları imcelemek de ilginç bir deneyim yaratıyor.

Görsel: Noah Scalin