Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çiçekli Müzisyenler

Çiçekli Müzisyenler

Gaspart "Birds, Plants & Music" adlı dijital illüstrasyon ve animasyon serisinde müziğin doğayla etkileşimini ele alıyor.

Fransız illüstratör Gaspart, Birds, Plants & Music başlıklı dijital illüstrasyon ve animasyon serisinde çiçeklerle bezenmiş, şiirsel sahneler yaratıyor. Seri, melodilerin bitkiler üzerindeki etkilerine odaklanan araştırmalardan ilham alıyor. Abartılı uzuvlara – özellikle de devasa ayaklara – sahip müzisyenler, çiçeklerle ve kuşlarla sarmalanmış. Her biri kendi enstrümanıyla çevrelerine neşe ve dinginlik saçıyor.

Hareketle ve müzikle canlanan illüstrasyonlar

Gaspart, çalışmalarına eskiz yaparak başlıyor. Ardından tamamlayıcı renkleri tercih ederek kompozisyonu yeniden yaratıyor. Genelde sarı ve turuncu gibi sıcak renklerde olan enstrümanlar çevrelerindeki mor, mavi ya da gri fonlar sayesinde daha belirgin hale gelmiş.

Birds, Plants & Music serisi, illüstrasyonlarla başlamış. Ancak sonradan seri kapsamında animasyonlar da yaratılmış. Gaspart bu animasyonlar için hareket tasarımcısı Bogdan Dumitriu, ses tasarım stüdyosu Ronroco Audio, müzisyenler Pablo Jivotovschii ve Jake Fridkis ile iş birliği yapmış. Böylece içlerinden üç illüstrasyonun hareketli ve sesli versiyonları ortaya çıkmış. Animasyonlarda müzisyenler, bitkilerden ziyade kuşlarla etkileşime giriyor. Hatta yeni projesi Vivarium’da da benzer bir yol izliyor.

Paris’in hemen dışındaki Maisons-Laffitte’de yaşamını ve çalışmalarını sürdürüyor. Projelerinin yaratım sürecine dair detayları ve yeni çalışmalarını Behance profilinde ve Instagram’ında görebilirsiniz.

Müzik, kuşlar ve sanat konulu yaratıcı projeler ilginizi çekiyorsa; kuş sesleriyle hazırlanan bu elektronik müzik projesine ve kuş seslerini görselleştiren şu dijital heykellere göz atmak isteyebilirsiniz.

Birds Plants and Music Birds Plants and Music

Birds Plants and Music

Görsel: Vimeo