Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Caterpillar’dan Fener Festivali

Caterpillar’dan Fener Festivali

Caterpillar “Built for it” kampanyasının yeni filminde bu defa Çin dağlarında kuş uçmaz kervan geçmez bir köyü tam 8.840 fenerle aydınlatıyor.

“Built for it” kampanyasının 5. videosu olan iki dakikalık “Fener”, Ogilvy&Mather New York tarafından hazırlanmış.

Videonun ilk hedefi; Caterpillar ekipmanlarının büyük işlerin üstesinden nasıl bir hassasiyet ve ustalıkla geldiğini gösterirken aynı zamanda da dev inşaat makinalarının soğukluğundan sıyrılıp daha sıcak ve ulaşılabilir bir imaj çizmek.

İkinci hedefi ise, gelişmekte olan ülkelerdeki marka bilinirliğini arttırmak. Caterpillar, fısıltı gazetesi etkisini kullanarak daha önce adının ulaşamadığı ekonomilerde kampanyalarından söz ettirerek, kulaktan kulağa ilerleyerek sonunda inşaat sektörüne ulaşmak amacında.

Kampanyanın diğer 4 videosunun da altını çizdiği nokta aynı: Caterpillar’ın demir gibi sert görüntüsünün altında aslında pamuk gibi bir kalbi olduğunu hatırlatmak. Heyula gibi bloklarla Jenga oynayan ağır iş makinaları, tıkış tepiş bir Çin zücaciyecisinde slalom yapan mini kepçeler, Dünya’nın en büyük kumdan kalesini el birliğiyle yapan buldozerler, akıllı telefonla oynayan greyderler Caterpillar’ın sarı metalini ısıtmaya çalışıyor.

Merak edenler için kampanyanın diğer videoları: