Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Carles Rexach: A journey to success.

Carles Rexach: A journey to success.

FC Barcelona'nın efsaneleşen isimlerinden Carles "Charly" Rexach'ın öyküsü THY sponsorluğunda 7 dakikalık bir belgesele dönüştürülmüş. Charly 12 yaşında katıldıği FC Barcelona'da 22 yıl futbol oynamış, futbolu bıraktıktan sonra, eski takım arkadaşı Johan Cruyff'un takımın başına geçmesiyle birlikte Cruyff'un yardımcısı olarak "Dream Team" diye anılan 1988-1996 arası altın dönemde sayısız başarının mimarlarından biri olarak tarihe geçmiş bir futbol veteranı.

Başarıya giden yolculuk aslında 1979 yılında başlıyor, Cruyff'un Ajax'dan bildiği alt yapı okulu olan "Ajax Academy" modelini dönemin FC Barcelona başkanı Josep Núñez'i ikna ederek FC Barcelona'ya uygulamasıyla kurulan alt yapı okulu La Masia, takip eden yıllarda Barcelona'ya onlarca yetenek/yıldız yetiştirdi. Charly, Cruyff'un 1996'da kovulmasından sonra La Masia'da yetenek avcısı olarak çalışmaya başladı. Son 30 yıla damgasını vuran ve Barcelona'nın bir dünya takımı olmasında, Türkçemizde "Çiftlik" anlamına gelen La Masia'nın ve Charly'nin büyük rolü var. Charly'nin keşfettiği onlarca genç yetenek arasında Iniesta, Xavi Hernandez, Puyol, Pique, Cesc Fabregas ve en önemlisi Charly gibi kulübün kapılarından 12 yaşında giren ve bir daha da çıkmayan Messi'yi sayabiliriz.

İşte bu mini belgeselde bize Charly kendi öyküsünü anlatıyor. Belgeselde daha önce gün yüzü görmemiş fotograflar da kullanılmış. Ama alt yazıları okurken bu fotograflardan bazılarını kaçırabilirsiniz. Ben ilk izlediğimde biraz sıkıldım ama yukarıda yazdığım ve filmde bulamayacağız alt yapıyı aldıktan sonra daha keyifle seyredeceğinize eminim. Bu da alt yapının önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor diyebiliriz, futbolumuzun akil adamları boşuna "alt yapıya daha çok yatırım yapmalıyız" diye bağırıp durmuyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=nmjVJmhJbqo

Ajans: Alametifarika
Yönetmen: Johan Kramer
Kreatif Direktörler: Emrah Karpuzcu & Kenan Ünsal
Kreatif (art©): Ali Işıtır
Marka Direktörü: Melda Doyduk/Ali Işıtır
Prodüktör: Ali Işıtır
Musteri (THY): Emre Albayrak, Serdar Şirin Ekrem