Ofis anlayışının değiştiği, basmakalıp yapıların terk edildiği günümüzde bireylerin en verimli ve mutlu yaşayacağı ortamların yaratılması amaçlanıyor. Daha mutlu çalışmanın temelinde ise bulunduğumuzun ortam büyük fark yaratıyor. Gürültülü, karanlık ve rahatsız bir alanda çalışmanın da kişiye bu mutluluğu sunmayacağı aşikar. Aynı zamanda bu koşullar eğitim alanında da geçerliliğini koruyor. Öğrenmeye açık, bireyi motive eden bir alanda olmak kişinin de iştahını açar.
Çalışma ve öğrenme alanlarında kişinin özelliklerine uygun olarak tasarlanan mobilyaların öneminin farkında olan CNVS, bu ilkeler üzerine kurulu, rahatlığı ve sağlığı ön plana alan bir marka. 2014 yılında ATÖLYE ekibinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek mobilya arayışına yanıt olarak doğuyor CNVS. ATÖLYE, mekanını tasarlarken modüler, sağlam, makul fiyatlı, minimal ve doğal malzemelerden yapılma ilkelerini göz önüne alarak mevcut ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir mobilya seti arayışına başlıyor. Ve serüvenin sonunda da modern çalışma ve öğrenme mekanlarını odağına alarak yerel ustaların imzasını taşıyan CNVS doğuyor.
Fotoğraf: Yerçekim
Yerel dokusunu küresellikle buluşturan CNVS, marka ismindeki kısaltmanın kökenini ise Gen Kopya Sayısı (Copy Number Variation), yani bir kişinin DNA’sındaki belli bir genin kaç kopyası olduğunu sayımı kavramına dayandırıyor. Böylece çalışma ve öğrenme alanlarındaki bireyselliği ve topluluk duygusunu bir araya getirmeyi başarıyor.
Tasarım ilkeleri açısından ise FSC (Forest Stewardship Council) tarafından onaylanmış tahta, geri dönüştürülmüş çelik, doğal keçe gibi materyaller kullanarak doğallık ilkesini öne plana çıkarıyor. Farklı alanlarda esnek kullanım modelleri sunmak ve belirli bir alan içinde çeşitli varyasyonlar sunmak içinse CNVS modüler olarak tasarlanmış. Tüm modellerde bulunan frenli tekerlekler sayesinde kolayca hareket edebiliyorlar ve çalışma alanına aniden bambaşka bir çehre kazandırabiliyorlar.
Fotoğraf: Yerçekim
CNVS’ın koleksiyonu arasında yatay ve dikey seperatörler, masa, kabin, bumerang, kilitli dolap, LIMINAL yer alıyor. Masalar bir anda birleşip ayrılarak toplantı, seminer gibi amaçlara hizmet edebilirken ayrılarak kişisel çalışma masasına dönüşebiliyor. Bu esnekliğini ise tekerlekleri, çıkarılabilir seperatörleri ve yuvarlak köşeli yapısından alıyor. Dış yüzeyi geri dönüştürülmüş OSB içi ise doğal keçe ve emici süngerden oluşan kabinler ise toplantılar ve telefon konuşmaları için izole edilmiş çalışma alanı yaratıyor. Delikli yapıya sahip olan seperatörler de askılık, resim çerçevesi, kişisel raf veya saksı asılabilen duvar olarak kullanılabiliyor.
2016’da Milano Tasarım Haftası’nda lansmanı yapılan CNVS ürünleri ve geçtiğimiz Aralık’ta Kickstarter’da başarıyla fonlanan LIMINAL; ATÖLYE dışında Joint Idea Kanyon’un mekansal tasarımında ve Özel Sezin Okulu Açık Çatı projesinde kullanılıyor.
Fotoğraf: Yerçekim
Görsel: CNVS