Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BuzzFeed Reklam Ajanslarını Eğitmek İçin Program Başlatıyor

BuzzFeed Reklam Ajanslarını Eğitmek İçin Program Başlatıyor

Medya devi BuzzFeed, marka işbirlikli başarılı içeriklerini anlatabilmek için bir eğitim programı başlatıyor.

Popüler kültüre yön veren, hatta kendi kültürünü oluşturan medya devi BuzzFeed, yaratıcı ve başarılı marka işbirliklerinden doğma reklam modellerinin ardından (native advertising) şimdi de reklam ajanslarını BuzzFeed gibi düşünme ve hikaye anlatabilme eğitimine alıyor.
Katılımcı ajanslar BuzzFeed’ten bir onay alacaklar ve adeta bir elçi gibi görevlendirilecekler, sitelerine yerleştirebilecekleri de bir ‘badge’ kazanacaklar. Bununla birlikte materyaller de verecek olan BuzzFeed, sosyal hikaye anlatımı programı Social Storytelling Creator Program için ajanslardan bir bütçe ayırmasını istemeyecek ama ajansların markalarından bir miktar isteyecek.
Programa katılan ilk ajans VaynerMedia oldu, ajans daha önce BuzzFeed ile General Electric ve Hasbro gibi birçok marka için içerik işbirlikleri yapmıştı. BuzzFeed’in başkanı Jon Steinberg’e göre VaynerMedia ‘native advertising’* adı verilen yöntemi ve sosyal hikaye anlatımı olayını iyi çözmüş.
Bu yılın sonuna doğru ekim ayı gibi ilki başlayacak program açılışı New York’ta gerçekleşecek ve tüm gün sürecek; sosyal hikaye anlatımı alanında editoryal ve reklam almış içerik anlamında en iyi örnekleri değerlendirecek. Konuşmacılar arasında BuzzFeed’in genel müdürü Jonah Peretti, baş editörü Ben Smith gibi isimler yanında müşteriler de olacak. General Electric, Trident, Unilever gibi markalardan pazarlamacılar da programa dahil olacak.
Katılımcı ajanslar BuzzFeed’in editoryal kadrosu olmayan, marka işbirlikli içerikleri geliştiren yaratıcı ekip tarafından eğitilecek 3 ile 6 ay arası bir süre boyunca.
Onaylanmış, yani programa dahil olmuş ajanslar doğrudan BuzzFeed’e içerik girebilecekler ama BuzzFeed’in ekibinin kontrolünden sonra; aynı zamanda bu ajanslar BuzzFeed Platform adı verilen yeni istatistik aracına erişebilecek.
Örneğin Milk-Bone markasının kıdemli marka direktörü Melinda Winter, köpeklerle ilgili içeriklerin güçlü geri dönüş aldığını bildiklerinden köpekleri ve sahipleri etrafında dönen eğlenceli, sevimli bir hikaye yaratıp bu GIF işini yaptıklarını söylüyor. Steinberg de herhangi bir yayın organının da ajansını ‘yerli reklam’lar konusunda eğitebileceğini ama BuzzFeed’in bu konuda özellikle uzman olduğunu söylüyor; O’na göre bu tür marka mesajı yedirilmiş içerik çok rastlanan bir şey değil ve bu yönde düşünmeye güdümlenmiş bir kadro her yerde yok. Yoksa mesele köpek fotoğrafı yayınlamak değil. Steinberg haksız sayılmaz.
*Bu yerli reklamları, mecranın doğasını ve kültürünü iyi bilen, mecranın yerlilerini iyi tanıyan reklam olarak değerlendirebiliriz.