Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şiddet Gördüğü Yıl Boyunca Her Gün Kendi Fotoğrafını Çeken Kadın

Şiddet Gördüğü Yıl Boyunca Her Gün Kendi Fotoğrafını Çeken Kadın

Aile içi şiddete son mesajı vermek için Saatchi&Saatchi ile çekilen filmde bir kadın 1 yıl boyunca gördüğü şiddeti fotoğraflıyor.

Bu benim de geçtiğimiz hafta Facebook’ta rastlayıp, paylaştığım bir video. Video son hız yayılırken arkasında bir reklam ajansı ve kampanya olduğu çok da bilinmiyordu, neden olduğu ismi konularak söylenmese de videonun filmdeki kadın tarafından yaratılmadığı belliydi ama yine de kanıt yok çünkü bu filmi tek hamlede yaratabilen mobil uygulamalar mevcut. (Everyday uygulaması)

Sırbistan’da aile içi şiddet ne yazık ki artıyor, 2013’ün ilk iki ayında 11 kadın 6 ile 2 yaşlarında 2 çocuk hayatını kaybetti, geçtiğimiz yıl 29 kadın hayatını kaybetti, 42 kadın ise zor kurtuldu. Kadına şiddete karşı gelen B92 yardım organizasyonu bu büyük probleme dikkat çekmek ve son vermek için reklam ajansı Saatchi&Saatchi ile anlaştı ve bu video ortaya çıktı; filmin ismi ‘One photo a day in the worst year of my life/ Hayatımın en kötü senesinden her gün bir fotoğraf’. Videoda yıl boyunca kocasından/sevgilisinden şiddet gören kadın her gün kendini fotoğraflıyor, videonun sonunda da ‘Yardım edin, yarına çıkar mıyım bilmiyorum’ diyor. Kadın bu video ile sesini yalnızca filmi izleyenlere duyurup başka medya organına gidemeyeceği mesajını da veriyor. Video kısa sürede milyonlar tarafından izlendi ve sonundaki yönlendirme ile vermek istediği mesajı bu video ile verdi:

Videonun yayılması Battle for Babıes projesinde de çalışan ajans tarafından projelendirilmiş, ağızdan ağıza pazarlama platformu iPyro da kullanılmış.