Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aile İçi Şiddeti Canlı Yayınla Afişe Eden İnteraktif Pano

Aile İçi Şiddeti Canlı Yayınla Afişe Eden İnteraktif Pano

Frauenzentrale inisiyatifi, hazırladığı interaktif panolar ile İsviçrelileri şahit oldukları aile içi şiddet olaylarına karşı sessiz kalmamaya çağırıyor.

İsviçre’de her iki haftada bir kadın aile içi şiddet sebebiyle hayatını kaybediyor. İnsanlar bu tip olaylara sıklıkla şahit olsalar da, müdahale etmeye, olaya dahil olmaya cesaret edemiyorlar. Zürih’teki Frauenzentrale inisiyatifi, bu durumun önüne geçmeyi umarak bir kampanya hazırladı. 

Kampanyada, bir evin içinde kameralarla gerçekleştirilen aile içi şiddet kurgusu, canlı olarak alışveriş merkezindeki panodan sesli olarak yayınlanıyor. Panodan bir kadın ve adamın kavga sesleri yükseliyor: Adam “Yine mi alışveriş yaptın, şunu mu aldın, böyle mi dedin…” derken kadına şiddet uygulama başlıyor. 

Kavga ve şiddet sesleri alışveriş merkezi ziyaretçilerinin dikkatini çekmeyi başarıyor ve insanlar üzerlerinden şaşkınlıklarını attıktan sonra bir noktada adama bağırarak tepkilerini göstermeye ve onu durdurmaya çalışıyorlar. İnsanların tepkileri sonrasında “Ne bakıyorsunuz, kendi işinize bakın” gibi alışıldık bir tepki verse de insanlar adama rahat vermeyerek şiddeti sonlandırmayı başarıyorlar.

Künye:

Ajans: Publicis, Zurich, Switzerland
Üst Yaratıcı Yönetici: Thomas Wildberger
Yaratıcı Yönetmenler: Urs Schrepfer, Daniel Ahrens
Sanat Yönetmeni: Sandy Pfuhl
Yazar: Jan Kempter
Yapım Şirketi: Markenfilm Zurich
Yönetmen: Lukas Waelli
Yapımcı: Michael Gloor

Görsel; Youtube