Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’den Dünya Barış Günü İçin Bu Kez Tüm Burger Zincirlerine Açık Davet

Burger King’den Dünya Barış Günü İçin Bu Kez Tüm Burger Zincirlerine Açık Davet

McWhooper ile başlayan farkındalık çağrısı, irili ufaklı birçok zincirin de katılmasıyla çok daha büyük bir kampanyaya evriliyor.

Burger King, 2 hafta önce McDonald’s’a çağrıda bulunarak 21 Eylül Dünya Barış Gününe özel bir burger hazırlamak istemişti. İki büyük fast food zincirinin bir arada, özel burgerlerinin malzemelerini birleştirerek yapılacak olan McWhooper, aynı zamanda barış için faaliyet gösteren kurumlara da bağış yapacaktı.

Burger King’in mesajının odağında McDonald’s tarafının bu teklifi kabul etmesi ve bu ateşkesin mümkün olduğunu göstermek yatıyordu. McDonald’s cephesi ise sosyal medya üzerinden CEO Steve Easterbrook imzalı bir metinle nazikçe reddedip “Bir dahaki sefere telefon edebilirsin.” notunu eklemişti.

Bu olaylardan bugüne kadar geçen süre içerisinde Wayback Burgers ve Denny’s gibi ABD’nin diğer büyük hamburger zincirleri de meydanı boş bulmuşcasına Burger King’e Twitter’dan ulaşarak “McDonald’s istemiyorsa bizimle ortak burger hazırlayabilirsin.” mesajı vermişti.

Tüm bu çağrılara kulak veren Burger King cephesi, bugün Tumblr ve Facebook hesabından yayınladığı bir açık mektupla Dünya Barış Günü’ne özel hamburgeri tüm zincirlerle beraber hazırlamak istediği mesajını verdi. Burger King’in mektubunun alıcıları olarak Wayback Burgers, Denny’s, Krystal ve Brezilya merkezli Giraffas yer alıyor. Ve bir de tüm bu sürecin baş kahramanı McDonald’s.

Zincirlerden gelecek yanıtlar ve tepkilerle birlikte Dünya Barış Günü’nün hamburgeri de ortaya çıkacak. İkiden fazla zincir mutabık olursa, burgerin ismi de Whopper-Triple-Slider-Slamburger gibi uzun ve karmaşık bir şeye dönüşecek.

Görsel; Burger King