Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burberry’nin İkonik Deseni Kırsala Yayıldı

Burberry’nin İkonik Deseni Kırsala Yayıldı

Burberry, Burberry Landscapes projesi kapsamında doğal boyalar ve çiçekler kullanılarak hazırlanan dev ikonik ekose deseniyle kırsal alanları kapladı.

İngiliz lüks moda devi Burberry, ikonik ekose deseniyle Burberry Landscapes serisinin bir parçası olarak Cape Town ve Kanarya Adaları’nda kırsal alanları kapladı. Küba asıllı ABD’li sanatçı Jorge Rodriguez-Gerada ile iş birliği yapan Burberry, doğal boyalar ve canlı çiçekler kullanarak hazırlanan avangart sanat türündeki ekolojik arazi çalışmalarıyla imza deseninin büyük ölçekli versiyonlarını yarattı.

İlk arazi sanatı çalışması, Kanarya Adaları’nda volkanik bir zemin üstünde yer alan El Hierro’daki bir arazide, süt ve bitki bazlı doğal boyalar kullanılarak gerçekleştirildi. Burberry’nin 1970’li yıllarda tanıtılan ve en bilinen aksesuarlarından biri olan ekoseli kaşmir eşarbını taklit eden enstalasyon, geçici olarak arazide yer aldı. Kısa bir süre sergilenen kırsaldaki Burberry imzası, rüzgâr ve suyun yardımıyla sahadan tamamen silindi.

Cape Town’un doğusunda yer alan Overbeg’deki ikinci enstalasyonda ise doğal boyalar yerine gerçek çiçekler tercih edildi. Afrika papatyaları ve meyan kökleri Burberry’nin renklerini yansıtarak deseni oluşturacak şekilde araziye dikildi. İkonik desen sergilendikten kısa süre sonra çayırı eski haline döndürmek için çiçekler toprağa doğru ters çevrildi. Bu şekilde çiçekler doğal olarak parçalanabilecek ve kompost şeklinde toprağa karışabilecekler.

Burberry, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında  İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in tahttaki 70’inci yıl dönümüne özel düzenlenen Platin Jübile kutlamaları kapsamında çayır alanına uyguladığı benzer bir çalışmayı Londra’da Thames Nehri’nde yüzdürmüştü.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Burberry (@burberry)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Burberry (@burberry)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Burberry (@burberry)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Burberry, Instagram, Twitter