Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burada Engellendim

Burada Engellendim

TOFD ve 8bitiz işbirliğiyle Türkiye'nin en büyük mimari engelleri database'i oluşturuldu. 2005 senesinde yürülüğe giren engellilerle ilgili düzenlemeleri içeren yasanın gereklerinin 7 Temmuz 2012'ye kadar yerine getirilmiş olması gerekiyor. Ama ne yazık ki günlük hayatlarımızda fark bile etmediğimiz ayrıntılar engellilerin hayatını zorlaştırmaya devam ediyor. Daha evvel Tuğba Çetinkaya tarafından kurulmuş bir blogdan yola çıkarak daha geniş bir ölçekte sorunları belgelemek maksadıyla Deniz Üstündağ bir proje geliştirdi.

Bununla ilgili hem bir farkındalık sağlamak hem de engelli bölgeleri belirlemek için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğiyle birlikte tüm sosyal medya platformlarıyla entegre olabilecek bir kampanya başlatıldı. Bu kapsamda herkesin engellendiği bölgeleri fotoğraflayarak ekleyebileceği, aynı şekilde engelli olmayanların da ekleme yapabileceği buradaengellendim.com kuruldu.

Projenin ilerleme hızı, insanların tepkisi, hepsinden önemlisi engelli yakını bile olmayan kişilerin duyarlılığı, başarının en büyük göstergesi oldu. Site kuruluşunun 3. gününde binlerce kişiye ulaştı. Herkesin engelli olan bölgeleri fotoğraflayarak siteye eklemesiyle Türkiye genelinde sorunlu bölgelerin deşifre edilmesini sağlayan projeye pek çok belediyeden de destek geliyor. Proje kapsamındaki iyileştirilmeler için adımlar atılmaya başlandı bile…

Ayrıca çok yakın bir zamanda buradaengellendim.com'un mobil cihazlar için hazırlanan aplikasyonlarıyla herkes fotoğrafladığı engelleri hiç çaba sarfetmeden siteye yükleyebilecek.

Kampanya Künyesi
Dijital Reklam Ajansı: 8bitiz
Yaratıcı Grup: Deniz Üstündağ, Tuğba Çetinkaya
Development: Orkun Şentürk
Tasarım: Onurcan Çoban
Sosyal Medya: Naz Oral