Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Yıl Nasıl Sarılacağız?

Bu Yıl Nasıl Sarılacağız?

Özgün stop motion animasyonlarıyla tanınan Anna Mantzaris, "The New Normal" isimli kısacık yeni yıl filminde izleyiciyi duygulandırırken aynı anda gülümsetmeyi başarıyor.

Çoğu insan salgın yokmuşçasına yaşamına devam etse de bazılarımız hala tedbirliyiz ve özellikle sevdiklerimizi korumak adına kurallara dikkat ediyoruz. Bunlardan biri olarak, hayatımın son iki yılda oldukça zorlaştığını söylemek isterim. Bir hapşırsam 3 gün aile büyüklerimden uzak duruyorum ve bazen o kadar özlüyorum ki bu mesafeyi korumak zorlaşıyor. Bu hislerle internette gezinirken Anna Mantzaris’in The New Normal isimli kısacık animasyonunu izlediğimde sıkı bir kahkaha attığımı itiraf edeyim.

Omicron’un gölgesinde kucaklaşmalar

Yakından takip ettiğimiz bir isim olan Anne Mantzaris hakkında kısa bir ön bilgi vereyim önce. Cinnet geçirmek, suçluluk hissetmek ve kariyer sahibi bir kadın olmak hakkında yaptığı 3 ayrı filmiyle kendisinin çalışmalarına yer vermiştik. Hepsi de birbirinden orijinal ve eğlenceli animasyonlardı. Anna, The New Normal isimli Noel filminde de imzası haline gelen stilini korumuş.

The New Normal, Noel’i ailesiyle kutlamak için onların yanına giden genç bir adamın yaşadığı kucaklaşma hikayesi. Kapıyı babası açıyor. Genç adam büyük bir beceriksizlikle sosyal mesafeli çeşitli selamlaşmaları deniyor. Özellikle bacağını uzattığı ve babasının da bacağına sevgiyle dokunduğu kısımda hem duygulanıyor hem de gülmekten kendinizi alamıyorsunuz. O arada annesi de kapıya geliyor ve artık dayanamayıp hepsi birden kucaklaşıyorlar. Evet, bu çoğumuzun yaşadığı bir ikilem aslında. Çoğumuz bu genç adamda kendimizi görebiliyoruz.

Tabii kendi adıma ben yine de mesafeyi korumak ve sarılMAMAK taraftarıyım. Sevmek, bence şu an bunu gerektiriyor. Özellikle de riskli grupta yer alan büyüklerimizle daha nice yılları kutlayabilmek için bu fedakarlığı yapmamız gerektiğine inanıyorum.

Film, Passion Pictures ortaklığıyla New Normal Charity için hazırlanmış. Mantzaris “Fikri ben buldum ama yine de süreç boyunca (Passion ile) büyük ölçüde bir iş birliği yaptık.” diyor. Bu arada, New Normal Charity’nin İngiltere’de pandemi dolayısıyla insanlara psikolojik destek sağlayan bir yardım kuruluşu olduğunu belirteyim.

Mantzaris, açıklamalarında bunun hareketli bir Noel kartı olduğunu belirtmiş. Klasik bir Noel kartı yapmak yerine daha farklı ve sıcak bir “uzun zaman sonra eve dönüş” hikayesini işlemek istemiş. Ayrıca zaman ve bütçe açısından oldukça sınırlı bir projeymiş ve bu zorluğu da kısacık ama vurucu bir içerikle aşmayı başarmışlar.

İçinizi ısıtacak diğer yeni yıl filmlerine buradan göz atabilirsiniz. Özellikle keçe animasyonun en büyük ustalarından biri olan Andrea Love’ın “Merry Christmas, Happy New Year” şarkısı için hazırladığı animasyon müzik videosuna bakmanızı öneririm.

Aşağıdakiler, The New Normal’ın yapım aşamasından şirin mi şirin fotoğraflar. Anna Mantzaris’in çalışmalarını Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

The New Normal The New Normal The New Normal The New Normal

Künye:

Yönetmen: Anna Mantzaris
Müzik ve ses: Phil Brookes
Model yapımı: Malin Guiistrand
Kukla kostümleri: Martha Mantzaris
Kukla ve animasyon: Anna Mantzaris
Postprodüksiyon: Hugo Vieites Caamano
Sinematografi Danışmanı: Donna Wade
Ek Model Yapımı: Isabel Fahlen
Yapımcılar: Sam Gray, Becky Perryman
Yönetici Yapımcılar: Andrew Ruhemann, Belle Palmer, Debbie Crosscup
Diğer katkıda bulunanlar: Saskia Burke, Johan Edström

Görsel: Vimeo