Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Logo İçin Çok Ter Döküldü

Bu Logo İçin Çok Ter Döküldü

Omo Sports'un tanıtımı için Corinthians futbol takımının formaları hidrokromatik mürekkeple basılarak logonun oyuncular terleyince ortaya çıkması sağlandı.

Farklı mürekkep teknolojileri, reklam ve pazarlama alanında yenilikçi çalışmalara sebep oluyor. Fotokromatik mürekkep ile basılan ve ancak gün ışığında okunabilen L.L. Bean ilanı, içindeki yosun bazlı bakteriler üredikçe çizdiklerinizi görünür kılan Living Ink, otomobillerin çıkardığı karbon gazıyla üretilen mürekkep bu alandaki güçlü örnekler. Şimdi Omo da Brezilya’daki yeni markası Omo Sports için hidrokromatik mürekkebin özelliklerini kullanarak dikkat çekici bir çalışmaya imza attı.

Brezilya’da alanında pazar lideri olan Omo, konumunu güçlendirmek amacıyla fiziksel aktivite isteyen işlerle uğraşanların günlük hayatına girmeye ve alışkanlıkları arasına yerleşmeye karar veriyor. Böylece kötü kokuları gideren özel bir teknoloji içeren  Omo Sports doğuyor. Omo Sports, amatör veya profesyonel sporcular için terli kıyafetlere özel olarak geliştirilmiş bir ürün. Böyle spor odaklı bir ürünün tanıtımı da elbette yine spor yoluyla oldu.

Terle Aktive Olan Mürekkep

Brezilya Ulusal Şampiyonası Brasileirão 2018 kapsamında Fluminense karşısında sahaya ilk kez çıkan Corinthians takımına sponsor olan Omo; takım için özel bir forma üretti. Hidrokromatik mürekkebin kullanıldığı formalarda, Chroma Microcapsule teknolojisi kullanılmış. Buradaki formalar, özel kimyasal birleşim sayesinde mürekkep ancak suyla temas ettiğinde aktive oluyor. Böylece oyucular saha içinde terledikçe Omo Sports logosu ortaya çıkıyor. F.biz tarafından hayata geçirilen fikir, hidrokromatik mürekkebin kağıt dışı bir yüzeyde, kumaşta kullanılması açısından oldukça sıra dışı bir uygulama içeriyor.

Sosyal medyada #suorquemarca (#sweatthatmarks) etiketiyle duyurulan çalışmanın bir ay öncesinde ana kampanya başlatılmış. “Every drop of sweat marks”  isimli kampanyada televizyon ve dijital kanallar üzerinde bir kampanya filmi yayınlanmış. Kampanya kapsamında sene boyunca çeşitli aktivasyonlarla Omo Sports ve spor ilişkisi güçlendirilecek.

Künye:

Reklamveren: Unilever
Ürün: OMO SPORTS
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Guilherme Jahara
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Rodrigo Senra
Yaratıcı Ekip : Armando Araújo, André Batista e Sérgio Klemtz
İçerik: Laila Bergamasco, Rafael Cappi e Jéssica Grecco
Grafik Yapım: Jorge Gaglioni
Yetkili İş Yönetmeni: Juliana Nascimento
Müşteri İlişkileri: Débora Malandrin, Anelise Reis, Fernanda Di Renzo.
Yetkili Strateji Yönetmeni: Renata d’Ávila
Planlama: Maria Fernanda Haddad, Uli Oliveira, Caio Moraes.
Medya F.biz: Carolina Buzetto, Gabriela Shuterland, Roberta Barreto, Daniely Alves, Caio Cezar.
Medya Lowe: Erika Cabral, Daniela Heredia, Roberta Pedro, André Goes, Rivalayne Almeida, Rodrigo Saviano, Joice Cruz.
Pazarlama ve Halkla İlişkiler: Mônica Gelbecke, Janaina Langsdorff
Grafik: Croma, Logomarca
BI: Amanda Gasperini,  Leticia Milão
RTVC: Iara Demartini
Fotoğraf: Moreno Gonçalves, Rodrigo Gazzanel (Agência Corinthians), Rodrigo Coca (Agência Corinthians)
Motion: Wesley Martins e Alexandre Arantes
Ses Yapım: Canja, Lucas Sfair
Reklamveren:  Enzo Devoto, Giovanna B Gomes, Mariana Mentoni Pacheco
Corinthians Onay: Bruna Maciel Haj

Görsel: F.biz Basın Bülteni