Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bob Ross, Resimleri ve TV Stüdyosu LEGO’ya Dönüşürse

Bob Ross, Resimleri ve TV Stüdyosu LEGO’ya Dönüşürse

Bir LEGO tutkunu tarafından yaratılan "Bob Ross: Studio & Paintings" isimli LEGO seti tasarımı, LEGO Ideas'ta oylanıyor ve beğeni topluyor.

LEGO tutkunu Bricknificent tarafından LEGO Ideas’ta paylaşılan “Bob Ross: Studio & Paintings” (Bob Ross: Stüdyosı ve Resimleri) seti; televizyon programlarıyla tüm dünyanın kalbini kazanmış efsane ressam ve sanat eğitmeni Bob Ross’u mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Bu set, Ross’un kendisini bir sanat galerisinin içinde bulunan kayıt stüdyosunda bir minifigür olarak tasvir ediyor.

Set 1.234 parçadan oluşuyor. Açılıp kapanabilen galeride, LEGO parçalarıyla yeniden üretilmiş 6 adet Bob Ross resmi yer alıyor. Bu resimler; Mountain Retreat, Misty Waterfall, Winter Night, Campfire, Sunset ve Winter Solitude (Dağ İnzivası, Dumanlı Şelale, Kış Gecesi, Kamp Ateşi, Gün Batımı ve Kış Yalnızlığı) gibi Bob Ross tarafından sıkça üretilen peyzaj resimlerinin LEGO versiyonu.

Kalp şeklindeki katlanır galerisi ve çekim stüdyosu içinde Bob Ross

Stüdyo seti, resim koleksiyonunun tamamını tek seferde sergilemek üzere genişletilebilen veya kalp şekli oluşturan katlanır bir tasarıma sahip. Kalbin üst kıvrımlarının ortasındaki yer, Bob’un stüdyosunun bulunduğu nokta. Sette yönetmen minifigürü, stüdyo ışıkları ve bir de kamera bulunuyor. Siyah bir perde fonun tanı sıra köşede ince detaylarla konumlandırılmış sanat malzemeleri yer alıyor.  var. Hatta bazı bölümlerde gösterilen evcil sincap Peapod da setin bir parçası.

Manzara resmi (peyzaj) yapma sürecini basit, takip edilmesi kolay tekniklerle anlatan Ross, milyonlarca insanın bir boya fırçası alıp resim yapmasına vesile oldu.

Set şimdilik sadece hayran yapımı bir tasarım… Şu an için LEGO Ideas’ta 2.600’ü aşkın oy ve 200’ü aşkın yorum ile muazzam bir sinerji ve destek toplamakta. Bricknificent’in tasarımı 10.000 destek sınırına ulaşırsa, LEGO’nun bunu bir perakende kutu setine dönüştürme olasılığı doğuyor. Eğer bir LEGO Bob Ross setiniz olsun istiyorsanız siz de LEGO Ideas platformuna üye olup destek verebilirsiniz.

İlginizi çekebileceğini düşündüğüm diğer nostaljik veya sanat temalı LEGO tasarımlarını aşağıda sıraladım:

Ninja Kaplumbağalar LEGO Aksiyon Figürüne Dönüşürse

LEGO Çığlık

LEGO’dan “Super Mario World” Seti

Hokusai’nin Başyapıtı “Büyük Dalga” LEGO Seti Oldu 

Görsel: LEGO Ideas, Bricknificent