Her çeşit çalışma ortamında aklımızdakini daha iyi anlatmayı sağlayan beyaz tahtalar hem fikirlerimizi hem de ifadelerimizi zenginleştiriyor. Sözlerimizi besleyip daha etkili iletmemizi sağlayan şey de beyaz tahtalar. En sık okul ve toplantı odalarında karşılaştığımız bu tahtaların silinme vakti geldiğinde ise asıl karmaşa başlıyor. “Tahtadakiler not edildi mi?”, “Birisi fotoğrafını çekebilir mi?” gibi sorular sürekli olarak tekrar ediyor.
Kullanıyı teknolojiyle buluşturan, doğru deneyimler tasarlayan SHERPA, tüm bu sorulara son vermek için Şeylerin Interneti‘ne başvurarak bir ürün tasarlamış. Boardsnapper, tahtanın fotoğrafının çekilmesini otomatik bir sürece aktarıyor. Böylece farkı telefon ve kamera çözünürlüklerinin yarattığı zorluklara da elveda diyor. Ahşap iskeletiyle beyaz tahtanın tam karşısında bir sabit noktaya sabitlenen Boardsnapper, aslında minik bir bilgisayar. Raspberry Pi kullanarak hem tahtayı sürekli izliyor hem de ofisin yerel ağına bağlanarak çektiği fotoğrafları doğrudan çalışanlarla paylaşıyor.
SHERPA, kredi kartı büyüklüğündeki bilgisayar olarak anılan Raspberry Pi ile tanışmak için an atarken Boardsnapper da vesile olmuş. Elektrik ihtiyacını prizden sağlarken kamera ve kablosuz ağ adaptörü ekleyerek istedikleri aracı oluşturmuşlar. Ofisteki herhangi bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon, Boardsnapper’a yerel ağdan bağlanarak tahtanın o anki fotoğrafını çekiyor. Sonrasında e-posta olarak gönderebiliyor veya bulut servisine kaydederek internetin olduğu her yerden ulaşabiliyor.
Elektrikler kesildiğinde kendi kendine tüm sistemini yeniden hazırlayan tahta gözetmenine müdahale etmeye gerek kalmıyor. Maker ruhunun, üretme içgüdüsünün ofis içinde, günlük çalışma hayatında dahi var olabileceğini gösteren minik ve işlevsel bir araç Boardsnapper.
Görsel; SHERPA