Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Baskı Objeleri Rötuşlama Kalemi

3B Baskı Objeleri Rötuşlama Kalemi

Yazıcıyla üretilen çıktıların küçük hatalarını ve baskı fazlalarını ısıyla düzelten kalem, Retouch3D.

Kullanım alanı besinden uzay seyahatlerine kadar uzanan 3B baskı teknolojisi kısa zamanda büyük işler yapmayı sağlıyor. Ancak hatasız kul olmadığı gibi kusursuz çıktı da olmuyor. Malzeme, yazıcı veya tasarımdan kaynaklanan küçük pürüzler, 3B baskı objelerde sıkça karşılaşılan sorunlar arasında yer alıyor. Tabii bir de bu objelerin parmak izi haline gelen tırtıklı dokuları var. Bu da objelerin alıştığımız kusursuzluğundan uzaklaşmasına neden oluyor. Her ne kadar duygusal bir bağ da olsa bu, yine de kullanıcılar için önemli bir değişken arz ediyor.

Retouch3D, objelerin bu kusurlarını düzeltmek ve rötuşlamak için geliştirilen ısı tabanlı bir kalem. Objenin temel formunu bozmadan temas ettiği noktada kontrol sağlıyor. Prototip tasarım ilk bakışta dişçilerin kullandığı benzer yapıdaki farklı araçlara benziyor. Değiştirilebilir 5 farklı ucuyla kullanım alanını genişletip makro veya detay rötuşa olanak tanıyor.

Kickstarter üzerinde fonlanan proje, fikir ve kullanım kolaylığı açısından topladığı ilgi sayesinde neredeyse kampanya başlar başlamaz başarıyla hedeflenen miktara ulaştı.

Görsel; Kickstarter, Retouch3D