Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birleşmiş Milletler ve Kickstarter İşbirliğiyle Göçmenlere Destek Kampanyası

Birleşmiş Milletler ve Kickstarter İşbirliğiyle Göçmenlere Destek Kampanyası

İnsanlık tarihinin yaşadığı en büyük göçmen krizlerinden birine tanık olan bizler, kitlesel fonlamayla destek ulaştırabiliriz.

Suriye’den Türkiye üzerinden Avrupa’ya olan göçmen hareketi başta olmak üzere aynı gezegeni paylaşan canlılar olarak 2. Dünya Savaşı’ndan bugüne kadar yaşanmış en büyük göçmen krizini yaşıyoruz. Krizin temelinde ekonomik ve siyasi nedenler yer alsa da sivil halk ne bu durumun okumasını ne de sonuçların analizini yapmak zorunda. Fakat halk, sonuçlara katlanmak zorunda. İnsanlar, hayatlarının geçtiği yaşam kurdukları topraklardan ayrılıp başka ülkelere doğru yola çıkıyor.

İnsan olmanın, sosyal varlık olmanın manen ve maddeten sorumlulukları arasında bu kırılgan anlarda destek olmak da yer alıyor. Google, toplanan bağış miktarı kadar yardımı da kendisinin yaptığı bir yardım kampanyası başlatmıştı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kickstarter’ın platform ve The Guardian’ın medya desteğiyle bir kitlesel fonlama tabanlı destek kampanyası başlattı. Her bir katkının değer yarattığı kampanyada bir kişinin uyku ihtiyacını karşılayabildiği mat ve uyku tulumu desteğini 15 Dolar ile, 50 kişinin içme suyu ihtiyacını ise 30 dolarlık yardım ile karşılayabiliyorsunuz.

İlk aşamada 1,225,000 dolar toplayarak 5,000 kişiye yardım ulaştıran kampanya ikinci hedefi olan 1,837,500 doları toplayıp 7,500 kişiye yardım için zamana karşı yarışıyor. Kampanya şu anda 1,466,080 dolar topladı. Barack Obama ve Birleşmiş Milletler ABD Büyükelçisi Samantha Power gibi isimlerin de destelediği kampanyanın Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Beyaz Saray’dan gelen bir teklifle hayata geçen kampanyanın diğer Kickstarter kampanyalarında farkı ise toplanan miktarın tamamı bağışlanacak ve Kickstarter diğer kampanyalar gibi kesinti yapmayacak.

Görsel; UNHCR, Kickstarter