SXSW’te Kickstarter, İndiegogo gibi proje ve girişimlerine fon arayan insanların bir araya geldiği platformlarda öne çıkmanın yollarını bu işin uzmanı bir halka ilişkiler yetkilisindendinlemiştik, Türkiye’den örnekleri de kitle-kaynak sitelerinin; Projeme Fon ve Biayda. Ve bu SXSW oturumunda yeni projelere sesini duyurmaları için danışmanlık veren uzman; en çok da Kıckstarter’de proje süresi bittikten sonra yapılması gerekenler üzerinde durmuştu.
Esas konu başta birKıckstarter projesi; Soma. Aslında Soma çoktan Kickstarter’da 147 bin doların üzerinde fon topladı ve 2300 on satış yaptı. Çünkü insanlar gerçekten ürüne hayran kaldılar, Soma bir su arındırma filtresi, sürahi ve filtrenin bir araya getirilmiş tasarımı, ama alışılagelmişlerden çok daha şık ve modern. Düşünceli ama tembel kitle için çok kullanışlı çünkü 2 ayda bir yenisi gönderiliyor size.
Soma’nın doğru yaptığı şey ise kitle-kaynak platformunda işi bittikten sonra projeyi başka yerlere daha ileriye taşımak için yaptıkları. Soma şimdi yardım kuruluşuCharity:waterile işbirliği yapıyor ve Etiyopya’ya gidiyor. Soma ürünü alan her kişi ihtiyacı olan birine temiz su vermiş oluyor. Girişimin kurucusu Mike Del Ponte’den bu son projenin detaylarını bu videodan dinleyebilirsiniz, proje kendi alanında etkili dj, sokak sanatçısı, yazar gibi yeni insanlar katılıp sosyal medyada ses getirecek bir hale getirilmiş. Bu farklı alanlardan sanatçılar da orada insanlara kendi alanlarında deneyimler yaşatacaklar.
Tomsayakkabıları veWarby Parkergözlüklerinin de yaptığı gibi hikaye anlatmak ve yaratmak; diğer yandan da bu markaların tüketicileri gibi bu hikayeye ortak olmak örneklerinde gördüğümüz şeyi uyguluyor Soma’nın kurucusu.