Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bilinçli Tüketime İlham Olan Ruhun Doysun “Gıdaya Saygı” Temasıyla Devam Ediyor

Bilinçli Tüketime İlham Olan Ruhun Doysun “Gıdaya Saygı” Temasıyla Devam Ediyor

Grundig'in sosyal farkındalık projesi Ruhun Doysun, yeni bölümlerinde gıda israfı konusunda bilinç yaratmayı amaçlıyor.

Gıda israfı günümüzün en önemli sorunları arasında yer alıyor. Tarım ve hayvancılık endüstrileri de sürekli daha fazla üretim yapmak için çalışırken zincirin diğer ucunda, tüketimde, büyük bir israf gerçekleşiyor. Fazla alındığı için tüketilmeyen ve bozulan yiyecekler, fazla pişen yemekler ve nice sebeple gıdaya büyük bir saygısızlık gerçekleşiyor. Bu konuda bir farkındalık yaratmak ve lokmalarımızı kendi kendimize saymayı öğrenmemiz sürdürülebilir yaşam için değer taşıyor. Grundig’in ürettiği video serisi Ruhun Doysun da yeni bölümlerinde gıdaya saygı konusuna odaklanıyor.

Ruhun Doysun 2. sezonunda Şef Mehmet Gürs ile birlikte

Arçelik’in premium markası Grundig, dünya çapında Respect Food (Gıdaya Saygı) felsefesiyle gıda israfına karşı bir proje yürütüyor. Ruhun Doysun’un yeni bölümlerinde de bu felsefeye farkındalık yaratma amacı da ekliyor. Sürdürülebilir yaşam için ilham vermeyi amaçlayan proje, yeni bölümlerinde gıdayla olan ilişkimize de odaklanmaya devam edecek.

Şef Mehmet Gürs’ün kamera önünde yer aldığı seri, “Tek istediğimiz gıdaya saygı” mottosuyla hazırlanmış. Neden organik ürünler almalıyız, gıdanın iyileştirici etkisi, doğru yemek, doğru üretim, doğru tüketici ve doğru üretimin sofraya, doğaya, toprağa, bölgeye ve dünyaya etkileri gibi konu başlıkları üzerinden gıda israfı ve çevre farkındalığı ele alınacak.

Doğa ile bütünleşmeyi sahiplenen ve odaklanan Ruhun Doysun, içeriklerini hem internet sitesi hem de YouTube kanalı üzerinden paylaşmaya devam edecek.

Görsel: Grundig