Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu’dan WOMM konferansına davetiye!

Bigumigu’dan WOMM konferansına davetiye!

Word-of-Mouth Marketing mi, O da ne?” demeden önce hemen konuyu bir örnek ile açıklayalım “haaaa, evet” diyeceksiniz 🙂 

Gmail… Evet şu bizi bizden alan Gmail şahane bir WOMM yani “Ağızdan Ağıza Pazarlama” örneğidir. İlk başladığında bir gmail hesabı sahibi, sadece 3 arkadaşını davet edebiliyordu ve o davetiyeyi alabilmek için epey uğraşılıyordu (ben uğraştım en azından!). Gmail konusunda herhangi bir TV reklamı, basılı bir ilan ya da banner görmediniz değil mi? 1GB saklama kapasitesi olan bu e-posta hizmetinden sadece tanıdıklar ve basın yolu ile haberiniz oldu ve tavsiye ile siz de bu gmail furyasında yer almak, bir gmail hesabına sahip olmak istediniz. Kısaca WOMM hayatımızın tümünü kapsayan aslında farkında olmadan bizim de tavsiyeler ile her dakika yaptığımız bir pazarlama şekli.

Buraya kadar konudan bahsettikten sonra can alıcı kısım ise; Türkiye’nin ilk WOMM konferansı MediaCat ile 6 Mart 2007’de karşınızda! WOMM’da dünyanın en önemli 3 uzmanı olan George Silverman, Dr. Walter J. Carl ve Dave Balter’ın konuşmacı olarak katılacağı bu konferans ile Ağızdan Ağıza Pazarlamayı, örnek vakalar eşliğinde inceleme fırsatını bulacak ve markaları “konuşturmanın” püf noktalarını keşfedeceğiz. 

Konferans konusunda ayrıntılı bilgi için buraya, program için buraya tıklayınız – sitede indirimli kayıtlar hala devam ediyor-

Bu şahane konferansa katılmak için pazarlama bloglarında çeşitli aktiviteler başladı. Blog listesini şu adresten görebilirsiniz. Biz de Bigumigu olarak ön satış fiyatı 400$ olan davetiyeyi üyelerimizden birine vereceğiz. Peki nasıl?

BİGU WOMM DAVETİYESİ GOOOESS TOOO…

WOMM için elimizde bir ürün, amaç ve amaca ulaşmak için de bir teşvik olması gerektiğinden yola çıkarak şöyle bir yapı tasarlayıverdik:

Ürün: Bigumigu.com 

Amaç:
Gözümüzden kaçan, Bigu’da yer almayan yerli malı yurdun malı kreatif çalışmalarımızın internette yayılması 

Ödül: 1 kişilik WOMM davetiyesi

Kazanma Koşulu: En Şahane Bigu Özel Haberlerini yapma!

Gerekli Araçlar:
Pazarlama konusunda yanıp tutuşma ve WOMM’a katılma isteği,
Foto makinesi,
Bigu üyeliği,
Haberi yazmak ve siteye eklemek için browser

Minik tiyo: Bigu özel haberleri de neymiş diyenler için örnekler… 
Sony Ericsson – seviyorum
Lipton Yaban Mersini
Turkcell futbol kaleleri
Gör Beni
Kitapbank
Cips star: Ali Turca
McDonald’s Light Menüler
Nescafe Çöp Kutusu
Akbank Konut Kredisi
McDonald’s Alo Servis
Snickers
Turkcell Süper Lig
IKEA Otobüs Durağı Kanepesi

Zamanlama: 17 Ocak 2007 – 31 Ocak 2007 

Süre bitiminde yapılmış olan Bigu Özel Haberleri tek bir başlıktan yayınlanacak ve sizlerin de görüş ve oylarınıza sunulacak. Açık oylama 1 hafta sonra sonuçlanacak ve ilk 3 haber içerisinden en popüler olan (altına yapılan yorum sayısı, anasayfadan yönlenme adedi, site dışındaki linklerden alınan hitler) haberi yapan üyemiz konferans davetiyesini almaya hak kazanacak!