Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En iyi kent: İstanbul En iyi restoran: MüzedeChanga

En iyi kent: İstanbul En iyi restoran: MüzedeChanga

“Wallpaper” dergisi, 2007 yılı için İstanbul’u dünyanın en iyi şehri, Sakıp Sabancı Müzesi içinde hizmet veren Müzedechanga’yı da en iyi restoran seçti. Her sene veridiği “Yılın En İyileri” ödüllerini bu hafta çıkan özel “Şubat 2007 Best” sayısında açıkladı. Dergi, her yıl “büyük ödül” için 10 kategoriden 5’er aday belirliyor ve büyük ödül, uluslararası bir jüri tarafından seçiliyor.

“İstanbul, Modern Sanatlar Galerisi ve Sakıp Sabancı Müzesi’nin de açılması ile sanat şehri olmaya başladı. Son günlerde bir alışveriş cenneti haline gelen şehirde şık gece lokalleri de açıldı. Nişantaşı’nda bir sürü yeni mağaza ve bar açıldı, fakat tasarım uzmanları Addressistanbul’dan hiç bahsetmiyorlar. Bu cesur tasarım manzarası belki de çok etkiliyeci. Autoban tasarım ekibinin İstanbul’un heyecanlı tasarım geleceğini göstermesiyle Derin Design ve Gaia&Gino şimdiden star oldular. Bu şehir hızla yön değiştirerek zarif bir eğlence başkenti oluyor.

En İyi Restoran
Müzede Changa
6 yıl önce en ünlü restoranlardan biri olan Changa’nın aynı şekilde yalın bir tasarım olan devamı, Tarık Beyazıt ve Savaş Ertunç adlı girişimciler tarafından MüzedeChanga adı ile Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılmış. Mimar Ayşen Savaş’ın icat ettiği “cam küp” de restaurantta yerini almış. 1960’lar ve 1970’lerden ilham alan iç mekanı Autoban tasarım ekibi tarafından tasarlanan restoranda, ahşıbaşı Peter Gordon’un geleneksel Türk yemekleri de modern eğilimlerle sunuluyor. “