Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beyoğlu’nda Küçük Bir Pizzacıdan Pazarlama Hikayesi

Beyoğlu’nda Küçük Bir Pizzacıdan Pazarlama Hikayesi

Asmalımescit'te 2 ay önce açılan Pizza Reds'in eğlenceki hikayesi bir pazarlama başarısına dönüşüyor.

Geçen yılın sonunda böyle bir haber yapmıştık:Bu da Oldu! Reklamcılığı Bırakıp Pilavcı Açmak

Onu seven bunu da sevdi çünkü Beyoğlu Asmalımescit’te açılan pizzacı Pizza Reds de 3 iletişimcinin yeni girişimi. Tek fark onlar hala diğer mesleklerine de devam ediyorlar. Pilavhane’nin iletişim dilindeki mizah unsuru bizim haberi yaptığımız günden bu yana katlanarak arttı, kendi hedef kitlesinin üzerindeki pozitif etkisi de gözle görülür. Pizza Reds’in de sahiplerinin ilgi alanlarından miras kalan bir konsepti ve ona bağlı olarak kendiliğinden oluşmuş bir kitlesi var.
Ortaklardan biri medya planlama ajansında iş geliştirme direktörü, biri reklam ajansında dijital reklam yazarı, diğeri de spor editörü. İçerik nedir ne değildir iyi bilen bu ekip markaların işlerinden beğenip yıl boyu ara ara yer verdiğimiz yöntemlerin neredeyse tümünü kullanarak bu butik pizzacı için entegre kampanya yazmışlar. Pizza Reds ortaklardan Ogan’ın evinin altında, hatta ‘dükkan’ küçük olduğu için de hamurların bekletildiği derin dondurucu Ogan’ın evinde. Bahsettiğimiz çekirdek kitlenin belki de haberdar olduğu bu detayların ve dükkanda yaşanan ufak tefek sorunların da konu olduğu filmde başrolde yine Pizza Reds’in ortaklarından Ogan ile Armağan var:
https://www.youtube.com/watch?v=xpAfAdfSDVw
İşin profesyonellerinin elinden olduğu için de viral niyetine yola çıkan filme medya desteği de veriliyor. Muhteşem Yüzyıl dizisinde alt bantı çıkmış projenin, gazete ve açıkhava ilanlarıyla da desteklenecek. İtü Sözlük ve Fizy gibi gençlerin zaman geçirdiği platfromlarda da sabit, rotasyonlu bant giriliyor. Dijital mecraları zaten aktif kullanıyor Pizza Reds. Video şimdiden markaların işlerinden daha çok izlenmiş bile denebilir. İyi bir içeriğin varsa iyi medya yatırımı yapmalısın, onlar da öyle yapmış. Filmin konusu iki ortağın arada kapışıp dükkanı kapatsak mı noktasına gelmesi, çoğu markanın yaratamadığı ‘konuşulma’yı kullanıcıya verdikleri iki etiketle de destekliyorlar. #pizzaredskapansin #pizzaredkapanmasin.
 
Bu yaratılan gündemin yönlendirildiği bir de internet sitesi var.
Topsy verilerine göre Pizza Reds’in kapanmasını istemeyenler isteyenlerin 3 katı. Kapansın diyenlerin de yaratılan bu geyik gündeme katıldığı çok açık. Çok eğlenceli iş, #pizzaredskapanmasin.
Video’nun prodüksiyon şirketi Film Bahçesi.