Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ben & Jerry’s Fair Tweets Kampanyası

Ben & Jerry’s Fair Tweets Kampanyası

Ben & Jerry's, marka konumlandırmasını başından itibaren adil ticaret, yani dondurma yapımında kullandığı malzemeyi üreticiden adil bir fiyata satın alma sistemi üzerine kurmuş bir şirket. Bu da özellikle ABD'de çok sevilmelerine ve hatta Hollywood filmlerinde bütçesiz olarak rol almasına sebep olmuş durumda (örn. Bridget Jones'un Günlüğü)

Markanın son işlerinden Fair Tweets (adil tivit) de, aslında bir sosyal sorumluluk kampanyası. Bu açıdan katılımcıları dahil etmesi daha kolay ve samimi. Ödül için kampanyaya katılıp tivit atmak gibi itici değil.

Fikir tivit atarken bağlı kaldığımız 140 karakterin hepsini illa her zaman kullanmıyor oluşumuzdan yol alıyor. Kampanya sayfasından tivit yazdığınızda, kullanmadığınız karakterleri Fair Trade Day tanıtımı için kullanan sistemin algoritması, metninizin uzunluğuna ya da kısalığına göre farklı cümlelerle tamamlıyor Twitter kutunuzu. Firefox ve Chrome için eklentisi de var uygulamanın.

Adil Ticaret Günü'ne 10 gün kalmış, siz de kampanyaya katılıp duyurabilirsiniz bu günü.

Ajans: Amalgamated
Dijital Prodüksiyon Şirketi: Stink Digital

Not: Kampanyanın yönlendirme yaptığı adil ticaret organizasyonu Catholic Relief Services bünyesinde hizmet veriyor, bu sizi üzecekse kampanyaya katılmayın.