Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adidas’tan Gerçek Zamanlı Tivit Ayakkabısı

Adidas’tan Gerçek Zamanlı Tivit Ayakkabısı

Londra 2012 Olimpiyatları'nı milyonlarca kişi hem TV ve gazeteden hem de sosyal medyadan takip etti. Özellikle Twitter'da, yarışlar ve sporcular hakkında o kadar çok konuşuldu ki İngiltere yerel yayın kanallarına göre etkinlik haftasında yapılan bisiklet yarışlarında görüntü aksaklıklarına sebep olmuştu bu durum?!

Yarışlar boyunca sporcularla birebir iletişim aracı olarak da Twitter'ın bu kadar yoğun kullanılması, markaları daha çok Twitter ağırlıklı kampanyalar yapmaya itti. Hatta ana sponsorlardan Adidas'ı, #takethestage kampanyasının bir parçası olarak, adiPower Barricade'leri ilginç bir Twitter ayakkabısına dönüştürmeye bile teşvik etti!

Tebrikleri sporcuların giydikleri ayakkabılara gönderin gibi bir hava yaratılmak istenen bu kampanyada #takethestage hashtag'iyle atılan tivitler, gerçek zamanlı olarak sayaç şeklinde ayakkabının üzerindeki led ekrana yansıtılıyor.

Haberi yazarken, Stinkdigital'in Twitter hareketlerini fiziksel aktiviteye dönüştürme projesi geldi aklıma. O projeye de buradan bakabilirsiniz.