Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beck’s “Uykuya Hayır Diyen Adam”

Beck’s “Uykuya Hayır Diyen Adam”

Geceleri uyku sorununuz mu var? Ne yapacağınızı bilemiyor, tv’de izlediklerinizden keyif almıyor, kendinizi internetin engin sörf dünyasına mı atıyorsunuz?

Profiliniz, yukarı da bahsettiğim gibiyse, bu akşam Digital McCann‘in 10 gün önce Beck’s için hayata geçirdiği her akşam 22:00 – 04:00 arası “internetten canlı yayımlanan” “Uykuya Hayır Diyen Adam“ın programını takip edebilirsiniz.

Farkın Seçimindir sitesinde yayınlanan “Uykuya Hayır Diyen Adam” her akşam ilgi çekici videoları (viral) seçip yayınlıyor. Akıllı TV’nin seçilmiş videolarının olduğu bir program gibi düşünebilirsiniz. Sitede kendi playlistinizi oluşturabiliyor, video önerisinde de bulunabiliyorsunuz.

Proje yakın zamanda “Insomnia by Beck’s” partileri ile desteklenecek ve “Uykuya Hayır Diyen Adam” sevenleri ile “gerçek dünyada” da biraraya gelecekmiş.

Projenin detaylarını Digital McCann‘den dinleyelim 🙂

Konsept nasıl ortaya çıktı?
Beck’s Türkiye’de lanse edildiği 2002 yılından beri birlikte çalıştığımız bir marka. “Farkın Seçimindir” sloganı ile yeni bir iletişim kampanyasına başlarken her geçen gün artan etkisi nedeni ile kampanyanın ana mecrasının dijital olmasını önerdik ve kabul edildi. Markanın konumlandırmasına ve marka kılavuzuna sadık kalacak şekilde planlamalarımızı yaptık. Geçmişte yapılan tüketici araştırmalarını inceleyerek hedef kitlemizi daha iyi anlamaya çalıştık. Internet kullanımını kendi deneyimlerimizden de iyi biliyorduk. Hedef kitlemizin interneti kullanma alışkanlıklarını da inceledik ve yaratacağımız çalışmanın tüketicimiz ile buluşabileceği en iyi ve doğru ortamı seçmeye özen gösterdik.

Bu önbilgiler doğrultusunda da Beck’s’in hedef kitle tanımına uygun olarak kendi tavrını ortaya koyan, seçimlerinin kişiliğini yansıttığının bilincinde olan, kendisine uymayana hayır diyen bir karakter yarattık. Amacımız kendi duruşu olan bu karakterin tüketicilerin dikkatini çekerek, onların hayatları içerisinde önemli bir yere sahip olacak bir program yapmasıydı. Şu anda sosyal medyada en çok rağbet gören malzeme olan videonun üzerine giderek, uykuya hayır diyen adamın kendisi gibi insanlarla buluştuğu, her gece 22:00-04:00 saatleri arasında canlı program yaptığı, programı yaparken bir yandan da kendisini takip edenlerle site üzerinden birebir sohbet edebildiği, seyircilerin de video önererek ya da Uykuya Hayır Diyen Adamla sohbet edebileceği, interaksiyonlu, sosyal ağlar ile bağlantısı olan bir format üzerine gittik.

“Uykuya Hayır Diyen Adam”ı nasıl seçtiniz, kendisi kimdir?
Uykuya Hayır Diyen Adam ince eleyip sık dokunarak seçildi. Araştırmalardan sonra tam da hayal ettiğimiz gibi biri çıktı karşımıza. Uykuyla arası pek olmayan, binlerce video seyreden, paylaşımı çok seven, paylaşmayı seçtiği videoların farklı olmasına özen gösteren, “en” videolarını bulabilen, esrarengiz bir adam. Mesleğini, adını, yaşını söylemiyoruz, gecelerin adamının gizemini bozmaya gelmez.

  Proje ne kadar daha sürecek, hedefleriniz nedir?
Projeye 3 ay sürecek diye başladık ama daha da uzaması ihtimaller dahilinde şu anda. Projeyi sadece online bırakmayıp offline’a da taşımayı hedefliyoruz. Beck’s sponsorluğunda düzenlenecek “Insomnia by Beck’s” partileri ile Uykuya Hayır Diyen Adam ve sevenleri buluşacak, belirlenen 60-70-80 gibi sırasıyla dönemlerin farklılıklarını ve müziklerini ortaya koyan konseptler dahilinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenecekler. İlk partimiz 12 Aralık’ta düzenlenecek.


Not: Ajans incelemesinde görmek istiyoruz Digital McCann’i 🙂