Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bayer Türk, Türkiye’nin Dört Bir Yanına Bilim Tohumları Ekiyor

Bayer Türk, Türkiye’nin Dört Bir Yanına Bilim Tohumları Ekiyor

Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın birlikte yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi, Türkiye’nin her köşesindeki çocuklarla buluşarak onlara bilimi sevdirmeyi amaçlıyor.

Bayer Türk’ün 2011 yılından bu yana Toplum Gönüllüleri Vakfı ile birlikte yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri (BGBE) projesinin amacı; ilköğretim çağındaki çocukları bilime ilgi duymaları için yüreklendirip, ileride bilim insanı olmaya teşvik etmek ve Türkiye’de bilimin gelişimine katkıda bulunmak.

Projenin baş kahramanları ise Toplum Gönüllüsü üniversite öğrencileri. Ekip, ilk olarak “Bilim Okuryazarlığı” eğitimlerini tamamlıyor ve ardından ilköğretim öğrencileriyle okullarda buluşarak iki günlük etkinlikler gerçekleştiriyorlar.

Projenin bir de gezgin ayağı var: Bilim Tohumları Ekibi (BTE). Bilim Tohumları Ekibi, Nisan ve Ekim ayları arasında gezici bir araçla köy köy geziyor; yerel makamların da desteğiyle köy kahvesi, köy meydanı ya da okul bahçesi gibi mekanlarda çocuklarla bir araya geliyor. Gittikleri yerlerde pratik uygulamalarla düzenekler kurarak çocuklarla eğlenceli bilimsel deneyler yapan gönüllü ekip, onlara bilim yapmak için laboratuvar şartlarına ihtiyaçları olmadığını göstererek doğa bilimlerine olan sevgi ve ilgilerini artırmayı amaçlıyor.

Bugüne kadar yaklaşık 40 bin km yol yapan Bilim Tohumları Ekibi, 2014-2015 yıllarında 10 bini aşkın çocukla bir araya geldi. Bayer Genç Bilim Elçileri ise 2011 yılından günümüze kadar 1.300 Toplum Gönüllüsü genç ile 8 bin çocuğa ulaştı. Projenin 5. yılı olan 2016’da Türkiye’deki 81 ili tamamlayarak 25 bin çocuğa ulaşmak hedefleniyor.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de Best Business Awards’ta “En iyi kurumsal sosyal sorumluluk projesi” ödülünün de sahibi olan projede gönüllü elçi olmak isteyen üniversite öğencileri Toplum Gönüllüleri Vakfı’na başvurabilir ve şu sayfadan detaylı bilgi alabilir.

Görsel; Bayer Türk, Basın Bülteni