Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bankacılık Sektörü Eylül 2013 Dijital Raporu

Bankacılık Sektörü Eylül 2013 Dijital Raporu

Hesaplabakalim.com'un bankacılık sektörünün dijital platformlardaki performansını ölçtüğü raporu yine ilk olarak Bigumigu'da.

Hesaplabakalim.com’un her ay yayımladığı, bankaların dijital dünyadaki kendi performanslarını ve rakiplerin durumunu karşılaştırmalı olarak görebilmelerini sağlayan Dijital Bankacılık Ligi Eylül 2013 sayısı yayımlandı. Bankaların sosyal medyadaki Facebook beğeni ve konuşulma sayısı, Twitter takipçi sayısı, Twitter Klout puanları, web sitelerinin Alexa sıralaması, App Store’dan en çok indirilen bankacılık uygulamaları, bankacılık ve finans sektörüyle ilgili yükselen arama trendleri raporda yer alıyor.

Eylül ayı itibariyle Türkiye’deki bankaların Facebook hayran sayısı toplam 8.190.121 kişi oldu. Bu ay hayran sayısı bakımından en çok büyüyen banka %6,73’lük büyüme ile Yapı Kredi World olurken, sırasıyla onu Bonus Card (%4,43) ve CardFinans (%3,63) takip etti.

Eylül ayı itibariyle Türkiye’deki bankalar hakkında Facebook’ta toplam 48.044 kez konuşuldu. İlk 3’te sırasıyla Yapı Kredi World, Yapı Kredi ve Bonus Card ( Garanti Bankası) bulunuyor. Eylül ayında Facebook’ta konuşulma oranı en çok artan banka %447,98’lik büyüme ile Yapı Kredi World olurken, sırasıyla Yapı Kredi (%128,10) ve BKM Express (%110,60) onu takip etti.
Eylül ayında Twitter takipçi oranı en çok artan banka %43,13’lük büyüme ile CardFinans olurken, sırasıyla Ziraat Bankası (%19,22) ve VakıfBank (%13,45) CardFinans’ı takip etti.
Eylül ayının Twitter Klout puanı en yüksek banka; 77 puanla Akbank ve Garanti Bankası oldu.
Türkiye’deki bankaların Eylül 2013 Alexa web sitesi sıralamasında Garanti Bankası, İş Bankası ve Yapı Kredi ilk 100’de yer alıyor.