Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Facebook Kablosuz İnternet İşine Giriyor

Facebook Kablosuz İnternet İşine Giriyor

Facebook, kendi üzerinden check-in yapanlara kablosuz internet sağlamak üzere Cisco ile anlaşıyor.

Facebook Cisco ile sağlam bir anlaşma yaptı ve Facebook Wi-Fi programını açıyor. Mazağa, dükkan, restaurant gibi mekanlarda müşterilerin Facebook check-in’i yapması karşılığında onlara kablosuz internet sağlamayı hedefleyen Facebook böylece işletmelere onlardan alışveriş yapanlar ve yalnızca uğrayanlar hakkında detaylı bilgi de sağlayabilecek.

Tek bir dükkanı ya da mağazalar zinciri olup olmadığı fark etmeyen perakendeciler ve restauranlara yarayacak olan uygulamada işletmeler müşterilerin hobilerine dayalı açık profil bilgilerine, beğenilerine, lokasyon bilgilerine, demografik bilgilerine ve genel olarak tüketici davranışlarına erişebilecek.
Cisco’nun mobil deneyim ürününe bağlı olarak çalışacak Facebook Wi-Fi. Bu ürün Facebook check-in’leri sayesinde marka tanıma da gerçekleştirebilecek. Pilot kullanıcı olarak da San Francisco’daki Philiz Coffee ve Bonefish Grill restaurantı belirlendi. Tabii ki uygulama tüketicileri yakalayıp onlara indirim fırsatları sunma gibi özelliklere de bağlanacak.