Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bailout Booth

Bailout Booth

Milliyet'in bugunku haberinden alinti:

ABD’nin New York kentinde, adını açıklamayan ve yüzünü örten bir kişi, 2 gün boyunca isteyenlere para dağıttı.  Adının Bill olduğu öğrenilen gizemli iyiliksever, New York’taki Times Square’de kurulan bir gişenin önünde sıfır derece civarındaki hava sıcaklığına rağmen sıraya geçenlere en az 50 dolar verdi.

Yanlis.

DOĞRUSU
www.bailoutbooth.com isimli bir seri ilan sitesi 2 gun once Times Square'de derdini anlatan herkese $100 verdi. Ekonomik kirizden yararlanarak halka para dagitma fikriyle viral bir calisma yapmayi basaran yeni seri ilan sitesinin ozelligi ise seri ilanlari goruntulu video seklinde verebiliyorsunuz (aman ne fikir ne fikir). Gelene gecene $100 verdiler. Tabi bu havada 2 saat kuyrukta beklerseniz. Web sitesinin igrencliginemi yanalim yoksa bizim turk gazeteciliginin arastirmaci olmayisinami?  Bailout Booth'un bir sonraki duraklari ise Washington DC, Boston, ve Philadelphia olucakmis onumuzdeki haftalar. Fakat baya bir publicity yaptilar. Neredeyse butun tv kanallarindan gazatelere kadar hepsinde gunun konusu oldu.

*Bailout, ekonomik krizin gidisatini duzeltmek icin devletin endustrilere dusuk faizle verdigi kredi paketine deniyor.  Viralde ise halki 'bailout' etme fikrini kullanmislar.

Isin komik tarafi Milliyet'in yanlis yayinladigi haberin altina gelen yorumlar :))