Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avea Yeni Yıl Kararlarınızın Peşini Bırakmayacak

Avea Yeni Yıl Kararlarınızın Peşini Bırakmayacak

Avea yeni kampanyasında kullanıcıların yeni yıl dileklerinin unutulup gitmesine izin vermemek için bir mekanizma yaratıyor.

Evet markalar tüm reklam mecralarında tüketicilerin yeni yılını türlü içeriklerle kutladı. İnsanların çoğu da bu mesajları alamadı, çünkü kendini yeni yılın heyecanına ve karar almaya kaptırmıştı. Avea’nın ‘Hayat Değişir Yeni Yılda’ kampanyası da bu konuyu ele alıyor ve diyor ki yeni yıl için aldığımız 10 karardan 9’unu uygulamıyoruz, hatta hatırlamıyoruz bile.

Markanın yeni kampanyasının bir reklam filmi ve internet sitesi var.
https://www.youtube.com/watch?v=Gifzz5eVfKU

Bu işi diğer yeni yıl işlerinden farklı kılansa size 31 Aralık’ı değil istediğiniz herhangi bir günü kutlamanız için olanak sağlaması, sizi bu konuda yüreklendirmesi. Belki yeni yılda 10 kilo vermek istiyorsunuz, ya da benim gibi Ağustos ayında Burning Man’a gitmek istiyorsunuz. Yılbaşı gecesinin size verdiği gazla bunun kararını veriyor yılın ilk haftası başladığı gibi unutuyor, hedef ve kararlarınız için hiçbir şey yapmıyorsunuz. Kampanyanın internet sitesine dileğinizi ve bunun için aklınızda belirlediğiniz tarihi girerseniz Avea dileğinizi hayata geçirmeniz konusunda size yardım edecek. Ara ara mail gönderecek, hedefinizi cep telefonu, tablet ya da bilgisayarınızda arkaplan yapmanız için anında tasarımı önünüze koyacak hatta size size sürprizler yapacak.
Proje tabii yeni yıl kararınızı sosyal ağlarda paylaşmanızı da sağlayarak aynı zamanda herkesin önünde aldığınız karara daha sıkı sarılmanızı da garanti altına alıyor. Eğer hedefinize ulaşıp, belki de hayatınızı değiştirecek bir karar almak istiyorsanız ve bunun için birilerinin size hedefinizi hatırlatmasına ihtiyaç duyuyorsanız bunu internette aynı görevi gören servislerle de yapabilirsiniz ama bu hizmeti bir markanın sahiplenmesi her an size bir şıklık yapma ihtimallerinin varlığı ve daha çok heyecan demek. Sosyal medya kurgusu da cabası. Ben projeyi yeni yıl ve yeni kararlar kavramını bir adım öteye taşıdığı için sevdim.
#hayatdegisiryeniyilda etiketinde insanların yeni yıl dileklerini, hatta proje sitesinde Türk insanının en çok dilediği şeyi de görebilirsiniz.
Künye
Reklamveren: AVEA
Reklamveren Ekibi: Gelincik Onan, CenkÇelebioğlu, Hande Çınar
Ajans: PING
Yaratıcı Ekip: Burçin Ergünt, Orhan Gazi Kandemir, Ömer Çetin, Servet Ulaş, Gürkan Kurtbay, Irmak Günayer

Sanat Yönetmeni:Ömer ÇetinYardımcı Sanat Yönetmeni:Melih Çebi

Proje Yöneticisi: Hakan Akkaş
Yazılım: Tayfun Kapusuz, Şafak Otur
Film Prodüksiyon: Dirty Cheap Creative
Film Prodüksiyon Sorumlusu: Ömer Abra
Yönetmen: Sertaç Yüksel
Görüntü Yönetmeni: Firar Güney Kayran
Cast: Buse Toprak
Kostüm: Birce Kirkova
Özgün Müzik:Cenk Çelebioğlu