Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avea’dan e-faturaya geçene Toyota Prius

Avea’dan e-faturaya geçene Toyota Prius

Kurumların abonelerine kağıda basılı fatura göndermeleri, özellikle çok aboneli şirketler için ciddi bir masraf. Bu yüzden çevre bahane edilerek e-faturaya geçiş kampanyaları son yıllarda aktif bir şekilde kullanılıyor. Ağaçlar kesilmesin diye ağlayıp arkada eller ovuşturuluyor (ne zalim bir protre çizdim yahu?). Bu sahte yeşil tonunun en çok sırıttığı nokta da çevreci bonus olsa gerek. Neyse ona sonra değiniriz.

Avea yıllardır yapılan "yazık ormanlara!" geyiğini bir adım öteye götürerek tüketicinin gerçekten de bir fayda sağlama ihtimalinin olduğu, hem de çevre mesajını iletebildiği bir kampanya kurgulamış.

Avea abonesiyseniz ve faturanızı e-faturaya geçirirseniz yapılacak çekilişte bir Toyota Prius kazanma şansınız oluyor.

Benzinli motorunun yanısıra elektrikli bir motoru da olan ve duruma göre ikisinden birini kullanan (hibrit) bir araç olan Prius, otomotiv sektöründe önemli bir çığır açan ilk modellerden biri olduğu için belki de yeni gelmekte olan elektrikli araçlardan bile daha çevreci bir imaja sahip. Avea'nın bunu kullanması iyi bir fikir olmuş.

Türkiye'de tüketicilerin çevre konusunu ne kadar önemsediklerine dair elinde araştırma verisi olan var mı peki? Ben kültür sanat konularına yaklaşımı net olan bir iktidarın mutlak destekleyicisi toplumun çevre konusunda da poster duyarlılığından öte bir derdi olduğunu sanmıyorum.